Freddie Mercury v dalším filmu? Ostrý vzkaz kapele i filmařům!

film Bohemian Rhapsody vs. Freddie Mercury 7

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

29. října 2019 14:36 | Aktualizováno: 29. října 2019 21:26

Oscarový snímek Bohemian Rhapsody byl velkým hitem, je tedy logické, že producenti by se nebránili natáčení dalšího dílu. Od dobrého přítele Freddieho Mercuryho jim však přišel ostrý a jasný vzkaz.

Jen málokdo může zpochybnit úspěch filmu Bohemian Rhapsody o zpěvákovi Freddiem Mercurym a kapele Queen. Kupříkladu představitel frontmana Rami Malek si za svůj výkon vysloužil Oscara. Jak se říká, s jídlem roste chuť, a tak není divu, že se objevují spekulace o možném pokračování. Jenže mnoha lidem se takový nápad moc nezdá.

Řadí se k nim třeba Mercuryho komorník Peter Freestone. „Nelíbí se mi idea, že bude Bohemian Rhapsody II,“ řekl webu nme.com a vzápětí vysvětlil proč. „Ať by to bylo o čemkoliv, museli by ukázat 20 nebo 30 minut Freddieho umírání. Nemyslím si, že je to něco, co lidé potřebují vidět.“

„Ačkoliv je to už 28 let (co Mercury umřel – pozn.red.), není nutné, aby mi to opět někdo předhazoval,“ konstatoval Freestone. „Nemůžete udělat celý dvouhodinový film o specifické chvíli, jakou je třeba tvorba alba Barcelona,“ vysvětlil.

První díl však považuje za zdařilý, ačkoliv má porozumění i pro kritiku. „Rozumím výtkám některých fanoušků Queen, že si tvůrci hráli s časovou osou. Já se ale na film nedívám jako na příběh od začátku do konce, každou scénu posuzuji samostatně a v každé vidím pravdu,“ dodal v rozhovoru pro zmíněný server.

Témata: Freddie Mercury film Bohemian Rhapsody Peter Freestone skupina Queen Rami Malek