Z tohohle kroKu Harryho a Meghan ZEŠÍLÍ KRÁLOVNA I VEŘEJNOST!

Vévoda a vévodkyně ze Sussexu 7

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

24. října 2019 11:14

Britská vévodkyně Meghan není oficiálně občankou Velké Británie. Nadále má americké občanství, což s sebou nese nemalé komplikace. Ty ale dopadají jak na ni, tak i na prince Harryho a dokonce na jejích malého syna. Všichni totiž musí odvádět daně v USA!

Britský server Express připomíná, že od narození syna Archieho uplynulo zhruba půl roku. Nejvýznamnějším krokem, který během to doby vévoda s vévodkyní učinili, byla cesta po Africe. Nyní už jsou ale opět zpátky v Británii, kde na ně čekají každodenní povinnosti. 

Navzdory tomu, že se oba rozhodli stáhnout z veřejného života, existují problémy, před kterými neutečou. Podle serveru například daňová povinnost. Meghan je totiž občankou USA, a tak musí daně odvádět tam.

A nejde rozhodně o malé částky. Spojeným státům musí platit daně z příjmů, bydlení, z výdělků, dokonce i z oblečení které si koupí. A částka může šplhat do ohromných čísel.

To ale není vše. Podle serveru americká daňová povinnost připadla po svatbě i na prince Harryho. To znamená, že peníze a majetek v hodnotě 17 milionů liber, které zdědil po princezně Dianě a za které již platí ve Velké Británii roční daň z příjmu, by mohly být rovněž předmětem amerického zdanění.

Americké daně padají také na syna Archieho. A v součtu mohou částky za celou rodinu šplhat do stovek tisíc korun až milionů. Královská rodina si proto podle serveru najala americké daňové odborníky, kteří jim pomohou orientovat v zapojení královské rodiny do daňového systému USA.

Jisté je, že z něčeho takového není nadšená jak sama královská rodina, tak zejména veřejnost. Meghan totiž žije z peněz daňových poplatníků, dama ale přitom daně odvádí jinam.

Témata: Meghan Markle