Freddie Mercury přechytračil smrt: Nečekaná slova dobrého přítele!

Freddie Mercury 7

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

23. října 2019 15:32 | Aktualizováno: 24. října 2019 17:45

Jsou to už téměř tři desítky let, co nemoci AIDS podlehl legendární frontman rockové kapely Queen Freddie Mercury. Jak ale nyní prozradil jeho dobrý přítel, zpěvák umíral s pocitem, že smrt vlastně tak trochu přechytračil.

Zhruba za měsíc to bude přesně 28 let, co nás kvůli nemoci AIDS opustil legendární zpěvák Freddie Mercury. K jeho nejbližším patřil v posledních letech komorník Peter Freestone, který dnes žije v České republice. V těchto dnech si ovšem odskočil do zahraničí, aby jako host promluvil v populárním pořadu Lorraine.

Freestone tam mluvil právě o posledních dnech života svého zaměstnavatele. Podle něj Mercury dobře věděl, že se blíží konec, a tak učinil jisté kroky. Smrt tak vlastně přechytračil, měl nad ní psychologicky navrch.

„Věděl, co přichází, o to jde. Rozhodl se dva týdny před koncem, že už nebude brát žádné léky, co ho udržovali naživu. Bral už jen ty proti bolesti. Tak měl všechno pod kontrolou, ačkoliv ho nemoc zabíjela. Měl to pod kontrolou,“ zdůraznil komorník ve vysílání.

V Česku žijící Brit pak popsal, co měl u frontmana Queen v popisu práce. „Platil jsem účty, chodil na nákupy, bral telefony a podobně, aby on mohl dělat muziku. On měl těžký úkol, dělal hudbu. Já to měl lehčí, utrácel jsem peníze,“ poznamenal vtipně Freestone.

Mercury zemřel 24. listopadu 1991, o den dříve fanouškům konečně oznámil, že je nemocný. Pozitivní test na přítomnost viru HIV přitom podstoupil už v roce 1987, chorobu ale dlouho tajil, ačkoliv bylo znát, že s ním něco není v pořádku.

Témata: Freddie Mercury Peter Freestone