Elton John účtuje s Jacksonem: Byl nemocný, nešlo s ním být! A děti?

Michael Jackson 5

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

21. října 2019 13:10

O mrtvých jen dobře? V případě Michaela Jacksona jsme se už mnohokrát přesvědčili, že to neplatí vždy. Nejnověji se do legendárního krále popu opřel Elton John, který jej nemohl nezmínit v připravované knize.

Nikoho asi nepřekvapí, že Elton John a Michael Jackson se jako dvě hvězdy světové pop-music znali a mohli si udělat jeden na druhého svůj názor. Vyslovit jej ovšem může už jen první jmenovaný, jelikož „král popu“ je už 10 let po smrti. Pozůstalým po legendárním americkém umělci se to nejspíš moc líbit nebude.

Elton totiž brzy vydá biografickou knihu, kde se vyjádří i ke kontroverzím týkajícím se Jacksonova vztahu k dětem. „Nevím proč, ale zdálo se, že Michael vůbec nezvládá být v přítomnosti dospělých lidí,“ cituje Johna server extra.cz. Legendární britský hudebník jinak vykreslil kolegu z druhého konce Atlantiku jako psychicky nemocného člověka.

„Bůh ví, co se mu honilo hlavou a co všechno bylo v lécích na předpis, kterými se ládoval. Ale vždy, když jsem ho v pozdějších letech viděl, říkal jsem si, že se chudák úplně zbláznil. A když říkám zbláznil, myslím tím, že byl skutečně psychicky nemocný. Bylo nepříjemné vůbec být v jeho přítomnosti,“ píše prý v knize.

Jelikož bývali dobří přátelé, bylo to Eltonovi samozřejmě líto. „Sledovat jeho proměnu v někoho úplně jiného bylo velmi smutné, ale nebylo mu pomoci. Byl zkrátka pryč, žil ve vlastním světě a v obklopení lidí, kteří mu říkali jen to, co chtěl slyšet,“ dodal John.

Témata: Elton John Michael Jackson