Trapas vévodkyně Kate: Dělala ze sebe Dianu, ale...

Vévodkyně Kate a princ William 6

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

16. října 2019 13:23

Vévodkyně Kate doprovází prince Williama na královské cestě do Pákistánu, kde chtěla na místní lidi zapůsobit podobně jako princezna Diana. Jenže se to zatím moc nedaří, ačkoliv si oblékla skoro na vlas stejné oblečení.

Princ William s manželkou Kate v pondělí zahájili pětidenní návštěvu Pákistánu a podle mluvčího páru jde o jejích zatím nejsložitější zahraniční cestu. Na ochranu členů britské královské rodiny bylo vyčleněno více než 1000 pákistánských policistů a příslušníků polovojenských jednotek. Přesto se snaží působit lidsky, jako obyčejní lidé.

Vévodkyně se snažila zapůsobit už při vystupování z letadla. Stejně jako před lety princezna Diana, matka jejího muže, oblékla tradiční světle modré šaty s šátkem. Mnozí si to vysvětlovali jako snahu uctít památku tchyně, kterou osobně nikdy nepotkala, jelikož Diana tragicky zahynula při dopravní nehodě v Paříži.

Na místní ženy každopádně zapůsobila, Pákistánky se netajily ani obdivem k Dianě. O té se bavily i se samotným princem. „Opravdu? To je od vás krásné. I já jsem velkým fanouškem mé matky. Byla tu třikrát, byl jsem tehdy ještě hodně malý,“ cituje Williamova slova server ahaonline.cz.

Posledními členy britské královské rodiny, kteří zavítali do Pákistánu, byli před 12 lety následník trůnu princ Charles s chotí Camillou. Při své cestě se tehdy setkali s přeživšími zemětřesení v pákistánské části Kašmíru. Britská královna Alžběta a Williamova zesnulá matka, princezna Diana, navštívily Pákistán v 90. letech.

Detailní program návštěvy nebyl z bezpečnostních důvodů zveřejněn. Kate a William zatím usedli s dětmi přímo v lavici ve třídě, kde se učí i několik chlapců. I pro tuto příležitost si vévodkyně oblékla tradiční pákistánský oděv od místního návrháře; vyšívanou tuniku doplněnou kalhotami v barvě královské modři.

Témata: Kate Middleton Lady Diana Princ William královská rodina (gbr)