Britům je královská svatba proti srsti: Palác dostal od poddaných drsný vzkaz!

Princezna Beatrice a její snoubenec Edoardo 5

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

15. října 2019 10:03

Dříve se Britové na královské svatby těšili, pro nadcházející veselku princezny Beatrice to ovšem neplatí. Poddaní totiž dali paláci jasně najevo, co si o nákladných a pompézních obřadech myslí.

Jak už vás stars24.cz informoval, britská královská rodina pomalu připravuje další velkolepou svatbu. Princezna Beatrice a její vyvolený, multimilionář Edoardo Mapelli Mozzi, oznámili koncem září zásnuby, veselka se tedy plánuje na příští rok. Jenže je tu jeden háček, do paláce dorazil od poddaných ostrý vzkaz.

Naposledy se ženila sestra nynější nevěsty, princezna Eugenie. Její obřad přišel daňové poplatníky na dva miliony liber, a tak se nyní občané rozhodli bouchnout do stolu. Financovat pompézní královské svatby už nechtějí.

Už po svatbě Eugenie vznikla petice, kterou podepsalo 14 tisíc lidí. „Existuje silný pocit, dokonce i u panovnice, že by bychom neměli platit za její velký den. Většina Britů se už stavěla proti financování svatby prince Harryho daňovými poplatníky,“ prohlásil tehdy mluvčí skupiny Republic, která se staví do opozice proti monarchii.

Proto již s předstihem Buckinghamský palác uvedl, že si princezna Beatrice bude hradit svatbu z vlastních zdrojů. Rodina se tak podle britského listu Express snaží uklidnit obyvatele, kterým financování aktivit monarchie vadí.

Díl viny přitom nesou i obřady princů Williama a Harryho. Svatba ryšavého prince s Američankou Meghan Markleovou přišel stát na 32 milionů liber. Budoucí král William byl o něco úspornější, jeho veselka s vévodkyní Kate stála o osm milionů liber méně.

Témata: Princezna Beatrice královská rodina (gbr) Královská svatba