Jožo Ráž přestřelil? Pistolí mířil na hlavu svázaného novináře!

Jožo Ráž v novém klipu míří pistolí na novináře

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

14. října 2019 19:22 | Aktualizováno: 14. října 2019 19:42

O velký rozruch se na Slovensku postaral legendární zpěvák Jožo Ráž a skupina Elán. V době, kdy po vraždě novináře Jana Kuciaka vycházejí najevo stále nové způsoby korupčního fungování v tamní společnosti, zveřejnil velmi kontroverzní klip!

Zpěvák Jožo Ráž, který je dlouhodobý podporovatel slovenské politické strany Smer a osobní přítel Roberta Kaliňák, se postaral o pořádný poprask! Spolu s Elánem natočil videoklip, ve kterém je vyobrazeno přepadení, zmlácení, svázání a uvěznění novinářů. Na konci jim zpěvák dokonce míří pistolí do obličeje, uvádí slovenský server omediach.com.

Klip se jmenuje Bulvární krysy a zřejmě o „pomstu“ zpěváka bulvárním novinářům za to, jak o něm píší. „Bol som príliš dlho dobrý/ nemajú ma preto radi./ Perom ničia za pár drobných/ obyčajní hnusní smradi,“ zpívá například Jožo Ráž. 

„Ťažko sa ich zbavíš / Ľahko plodia bludy / Asi ich to baví / Nasierať ľudí," zazní také v novém songu Elánu. Píseň pochází z alba „Najvyšší čas“, které vyjde 18. října.

Ve videu k písni také ukazuje, jak se prochází se svou partnerkou a při tom ho přitom fotí novinář, přesněji řečeno paparazzi. Následně o něm a tajemné ženě vychází v novinách článek.

Na dalšího novináře si počíhají maskovaní muži v bytě a když přichází domů, namíří na něj zbraň, donutí ho navléct si na hlavu tmavý pytel. Podobným způsobem přepadnou i ženu, která poslala do redakce tip, a dalšího muže.

Všichni čtyři jsou pak svázáni s černými pytli na hlavě, klečí a za nimi stojí ozbrojení maskovaní muži. Podle serveru tento výjev připomíná videa z poprav, která zveřejňoval Islámský stát.

Na závěr klipu přichází do místnosti členové skupiny Elán a Ráž míří svázaným osobám na hlavu pistolí. Namísto výstřelu ze zbraně Jožo Ráže ale Vašo Patejdl nastříká do obličeje novináře vodu a hudebníci se začnou smát.

Skupina klip doplnila dovětkem, že to vše je namířeno výhradně vůči bulvárním médiím, které se seriózní žurnalistikou nemají nic společného. Slovenský server však v souvislosti s klipem připomíná především vraždu novináře Jána Kuciaka, ke které došlo před rokem.

Témata: Jožo Ráž skupina Elán Slovensko Ján Kuciak novináři Hudba