Rambo ZASE PŘEŽIL. Stallone nechal konec otevřený?

Sylvester Stallone v Rambo V: Last Blood 6

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

10. října 2019 10:10 | Aktualizováno: 10. října 2019 16:17

Všichni si mysleli, že je to definitivní konec legendy. Rambo se měl pátým dílem rozloučit s filmovým plátnem. Sylvester Stallone má však nejspíš jiné záměry. Vyvrcholení snímku totiž ukázalo, že si ponechal zadní vrátka.

Rambo: Poslední krev je už pár týdnů v kinech. Název filmu naznačuje, že letošní díl bude opravdu poslední. Zatímco první měl přídomek First Blood (První krev), ten pátý se jmenuje Last Blood. Prolil válečný veterán z Vietnamu v podání legendárního akčního herce Sylvestera Stallonea opravu poslední krev?

Pravdou je, že Rambo ve filmu nezemře. Snímek končí záběrem na vyčerpaného a zraněného hlavního hrdinu, jak sedí na verandě v houpacím křesle a filozofuje. Následují titulky, ale po nich přichází ještě jedna scéna. Raněný Rambo si osedlá koně a při západu slunce odjíždí. Stallone si tedy ponechal zadní vrátka pro případ dalšího pokračování.

Když hollywodský herec film poprvé představoval v Cannes, nechal se slyšet, že v případě úspěchu, ještě může zvážit další návrat. Sluší se ovšem připomenout, že legendární „Sly“ oslavil v červenci 73. narozeniny. Právě věk a s ním spojená kondice může budoucnost Ramba výrazně ovlivnit.

Objevily se však informace, že Stallone přemýšlí v souvislosti se sérií o něčem jiném. V hlavě má tzv. prequel, tedy snímek, jehož děj by časově předcházel úvodnímu dílu série. Domnívá se totiž, že by pro diváky bylo zajímavé vidět Ramba v době, kdy mu bylo 16 nebo 17 let. Tak uvidíme, co si pro nás nakonec přichystá.

Témata: Sylvester Stallone Rambo V: Last Blood Rambo