Kate a William bouchli do stolu: Harry a Meghan musí pryč!

Princové Harry a William se svými ženami 8

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

9. října 2019 13:28 | Aktualizováno: 11. října 2019 14:03

Na idylu v britské královské rodině to rozhodně nevypadá. Princ William a manželka Kate marně hledají společnou řeč s princem Harrym a jeho ženou Meghan. Další důkaz poskytly webové stránky charity vévody a vévodkyně z Cambridge.

Dali Britům naději, že znovu našli společnou řeč, ale následuje vystřízlivění. Kate a William učinili další krok ke zpřetrhání vazeb s Harrym a jeho ženou Meghan. Podle webu deníku The Sun smazali z webové stránky své charity veškeré zmínky o vévodovi a vévodkyni ze Sussexu, ačkoliv původně šlo o jejich společnou iniciativu.

Princ William a vévodkyně Kate jsou uvedeni jako jediní ředitelé charitativní organizace. Budoucí král se dokonce rozhodl svým způsobem přepsat dějiny, když sám sebe označil za jediného zakladatele, ačkoliv charitu zakládal společně s Harrym přesně před deseti lety.

Stalo se tak jen pár dní poté, co celá čtveřice, kterou v Británii označují jako „fantastickou čtyřku“, spojila síly pro natáčení reklamy neziskové organizace o špatném duševním zdraví spoluobčanů. Tři minuty trvající klip odvysílaly čtyři britské televizní stanice: ITV, Channel 4. Five a Sky. Z velkých hráčů na trhu se odmítla účastnit pouze BBC.

Nynější krok se dá chápat jako dovršení procesu, který Kate a William započali koncem letošního srpna. Tehdy se rozhodli, že nechají z názvu charitativní organizace vymazat tituly vévody a vévodkyně ze Sussexu.

Za změnu názvu zaplatili britským úřadům 10 liber, a to pouhých 14 měsíců poté, co do něj zakomponovali jméno Meghan, kterou si Harry vzal krátce předtím za ženu. Teď zmínky o nich vymazali rovněž z webu. Tentokrát to bylo zadarmo. 

Témata: Kate Middleton Princ William Princ Harry Meghan Markle královská rodina (gbr)