Meghan, žaloba a velké dilema: BUDE MUSET LHÁT?

Meghan Markle 8

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

4. října 2019 10:03

Vévodkyně Meghan tento týden zažalovala jeden z britských deníků, otázkou je, jestli pořádně domyslela, co taková žaloba obnáší. Manželka prince Harryho možná bude muset vypovídat před soudem.

Princ Harry a vévodkyně Meghan se v tomto týdnu rozhodli zažalovat britský list Mail on Sunday kvůli zveřejnění soukromé korespondence, zatím to ovšem vypadá, že si spíš sami zadělali na pořádné potíže. Vnukovi panovnice palác vyčítá, že své kroky s nikým nekonzultoval, plnou hlavu starostí má i jeho žena.

Podle deníku The Sun může Meghan u případného soudního slyšení, pokud tedy proběhne, čelit tvrzením, že ona sama narušila své soukromí. List píše, že vše nasvědčuje tomu, že o dopise svému otci řekla kamarádům, čímž z něj udělala veřejnou záležitost.

Bohužel pro ní se totiž přátelé nezachovali zrovna skvěle. Někteří se totiž s tajemstvím svěřili magazínu People, zvlášť jeden z nich šel ohledně dopisu hodně do detailu. U soudu to může vévodovi a vévodkyni ze Sussexu pořádně přitížit.

Deník The Sun konstatuje, že může nastat situace, kdy bude Meghan předvolána před soud jako svědkyně. V takovém případě by musela dosvědčit, že nedala přátelům povolení o dopise mluvit s médii.

Dle Meghaniných právníků bylo zveřejnění dopisu součástí kampaně mediální skupiny, která zaštiťuje deník Mail on Sunday. Vévodkyně jej prostřednictvím advokátů nařkla i z publikování chybných a úmyslně nactiutrhačných článků.

Témata: Meghan Markle Princ Harry královská rodina (gbr)