Vévodkyně Meghan trnem v oku? Všechno je jinak!

Vévodkyně Meghan 7

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

2. října 2019 16:57

Vévodkyně Meghan už musí mít kritiky ze všech stran po krk, možná i proto se na probíhající cestě po Africe rozhodla zvolit jiný přístup. A světe, div se, najednou je všechno jinak. Manželka prince Harryho může být spokojená.

Vévodkyně Meghan si během pomalu končící desetidenní cesty po Africe získává zpátky na svou stranu obyčejné lidi i vlivné osobnosti. Svědčí o tom poklony, které manželce prince Harryho složily dvě bývalé první dámy USA.

Manželku předchozího amerického prezidenta dojala slova, která její krajanka pronesla během jednoho z projevů. „I když jsem přišla se svým manželem, členem královské rodiny, chci, abyste mě poznali jako matku, manželku, jako ženu barevné pleti, jako vaši sestru,“ řekla Meghan.

„Děkuju své přítelkyni, Její královské výsosti vévodkyni ze Sussexu, je ohleduplnou vůdkyní, která boří všechny normy a hranice a dělá náš svět lepším. Ať už se stýká se světovými lídry, nebo pomáhá dívkám po celém světě získat vzdělání, které si zasluhují. Je inspirací pro mnohé,“ svěřila se Michelle Obamová.

Pochvalu do paláce adresovala i bývalá první dáma a neúspěšná soupeřka Donalda Trumpa v posledním prezidentském klání Hillary Clintonová. „Jsem tak nadšená z toho, jak Meghan Markleová, neboli jedna polovička sussexského páru, ve světě reprezentuje USA a Velkou Británii. Jsem tím inspirovaná,“ napsala na Instagramu.

„Její nový projekt vyzbrojí ženy, které byly dlouho bez zaměstnání, vším, co potřebují, aby uspěly při pracovním pohovoru. Schopnost vydělat si vlastní peníze je základní součástí ekonomické, sociální a kulturní rovnosti žen, a to všechno může začít s dobrým kostýmkem,“ dodala Clintonová.

Témata: Meghan Markle Michelle Obamová Hillary Clintonová královská rodina (gbr)