ODKAZ DIANĚ? Britové v šoku, princ Harry promluvil!

Princ Harry v Africe 8

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

27. září 2019 14:43 | Aktualizováno: 27. září 2019 20:52

Britský princ Harry při cestě po Africe, kde navštíví i Malawi, Botswanu a Angolu, hovořil o tom, proč má Botswana v jeho srdci osobité místo. Tvrdí, že s tím má co dělat jeho matka Lady Diana.

Harry často hovořil o své lásce k jižní Africe. "Mám tady některé z mých nejbližších přátel a přišel jsem sem v letech 1997 nebo 1998 hned poté, co moje máma zemřela. Bylo to dobré místo na to, abych se od toho všeho vzdálil,“ řekl princ Harry pro server News.

Harry se připojil k místním školákům při výsadbě stromů pěstovaných v Chobe Forest Reserve. V Botswane má navštívit projekt, který vede jeho charitativní organizace Sentebale. Zaměřuje se na zlepšení duševního zdraví mladých lidi postižených HIV.

V Británii se přitom dlouho spekulovalo, proč je zrovna Afrika místem, na které se Harry s rodinou vydávají jako na svou první zahraniční cestu. Oficiální stanovisko cestu označuje za humanitární misi, to si ale všichni nemyslí!

Naopak se objevují na sociálních sítích názory, jestli právě láska princezny Diany k Africe není tím důvodem. O to více rezonují kvůli tomu, že trpreve před pár dny proběhlo výročí smrti britské princezny!

Témata: Lady Diana Princ Harry