Harry a Meghan v Africe: Neslýchané porušení protokolu!

Vévodkyně Meghan a princ Harry 6

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

24. září 2019 10:03 | Aktualizováno: 24. září 2019 14:17

Princ Harry a vévodkyně Meghan dorazili do Afriky ve skvělé náladě, kterou si nechtějí kazit striktním dodržováním královského protokolu. V paláci ve Velké Británii ale nad jejich rozhodnutím všichni jen kroutí hlavou.

Princ Harry a vévodkyně Meghan včera přistáli v Africe, kam společně s několikaměsíčním synem Archiem vyrazili na oficiální královskou cestu, která se zatím nese v poměrně uvolněném duchu přesně podle představ páru. V paláci ovšem kroutí hlavou a řeší, jestli to není už trochu moc.

Podle magazínu Vanity Fair totiž doslova trhají knihu pravidel královské etikety na cáry, když požadují, aby je Afričané oslovovali jejich křestními jmény a neukláněli se jim během jejich desetidenní návštěvy kontinentu. V oficiálních kruzích ovšem zavládla panika, jelikož hostitelé nyní nevědí, jak se mají chovat.

Královská expertka Katie Nichollová se domnívá, že se celá návštěva Afriky ponese ve velice neformálním duchu. Harry a Meghan si tak chtějí vylepšit pošramocenou pověst. Hovoří o tom i zdroje přímo z místa.

Zdroj Vanity Fair tvrdí, že se chtějí neustále setkávat s místními a nenuceně si s nimi povídat. „Přesně tak si to představují. Neexistuje žádný protokol, který by lidem nařizoval, aby se jim klaněli, když je potkají. Je to na každém jednotlivci,“ konstatuje zasvěcená osoba.

Odborníci se přesto shodují, že nejjednodušeji si Harry a Meghan opět získají fanoušky na svou stranu, když během cesty ukážou Archieho. Princ a vévodkyně doufají, že bude možné jej v některé chvíli do programu zapojit. Podle zdrojů z okolí královské rodiny je však kvůli jeho nízkému věku složité odhadovat, kdy se tak případně stane.

Témata: Princ Harry Meghan Markle Archie Harrison Mountbatten-Windsor královská rodina (gbr)