Vévodkyně Meghan rivalka Kate? Své už věděla Diana

Meghan Markle 6

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

21. září 2019 21:55 | Aktualizováno: 22. září 2019 11:40

Vévodkyně Meghan to v královské rodině, jejíž členkou je oficiálně teprve něco přes rok, nemá jednoduché. Britové mají tendenci dívat se na ní skrz prsty a srovnávat ji s ostatními ženami v rodině. Američanka o to přitom vůbec nestojí.

Vévodkyně Meghan sice do královské rodiny celkem dobře zapadla, s jednou věcí ale nejspíš nepočítala. Lidé mají tendenci ji srovnávat s vrstevnicí Kate, manželkou bratra jejího muže Harryho. O nechtěné rivalitě přitom věděla své už její tragicky zesnulá tchyně, princezna Diana.

Britové svého času mluvili o rivalitě mezi Dianou a exmanželkou prince Andrewa Sarah Fergusonovou. „Ženy bývají neustále stavěné do rolí rivalek. Připomíná mi to, jak mě lidé stavěli do podobné role s princeznou Dianou. Podle nich jsme se nemohly vystát, ale tak to vůbec nebylo,“ vzpomínala Sarah před časem magazínu Hello.

Vévodkyně Meghan si se znalostí těchto věcí nepřeje být s Kate srovnávána, spoustu lidí ovšem baví z nich rivalky dělat. Poukazují proto na rozdíly v počtech fanoušků na sociálních sítích, rozebírají údajné spory mezi oběma ženami a řeší, kterou z nich má raději královna Alžběta.

Američanka však sama rivalitu přiživuje. Nedávno totiž na sociální síti vyzvala fanoušky, aby jí sdělili, které ženy považují za inspirativní a hodné obálky magazínu Vogue, v jehož redakci působila jako hostující editorka. Z výsledků improvizované ankety ale rozhodně nadšená nebyla. Jméno vévodkyně Kate zopakovaly tisíce fanoušků.

Témata: Meghan Markle Kate Middleton královská rodina (gbr)