POTUPA Meghan: Nikdy nevyhraješ, vzkazují odborníci!

Meghan Markle 8

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

18. září 2019 21:17 | Aktualizováno: 18. září 2019 22:36

Kate Middleton a Meghan Markle jsou často viděny i se svými královskými manželi na velkých akcích. Obě jsou vévodkyně a obě si vzaly prince. Nicméně fanoušci mají bystrý zrak a tak si všimli, že Meghan má tendenci stát na událostech až za Kate. Proč tomu tak je?

Za všechno mohou tradice, královská pravidla a protokol, vysvětluje odborník na protokol a šéfredaktor magazínu Majesty Joe Little.

Královská rodina má podle něj tendence při podobných událostech dodržovat určité pořadí, které má svůj význam. William je totiž starší bratr, následník trůnu a tak má spolu se svou ženou prostě přednost.

Při jakémkoli veřejném vystoupení se musí všichni držet protokolu, který jasně stanovuje pravidla. Navíc platí ještě jedno důležité heslo, které může mnohým zamotat hlavu. – nejméně důležití přicházejí první a nejdůležitější přichází poslední.

Zdá se vám, že se to vylučuje? Ale ne, jde prostě jen o konkrétní situace. Například princ Charles přijde na akci dříve než královna. To proto, aby nejváženější osoba nemusela na nikoho čekat. Toto pravidlo platí třeba při pohřbech - královna však v minulosti učinila při jedné příležitosti výjimku.

Umožnila rodině bývalého britského premiéra Winstona Churchilla, aby přijela na politikův státní pohřeb až po ní.

Existují také přísná pravidla, pokud jde o příjezd a odjezd hostů na královské události. Všichni na nich musí být ještě předtím, než dorazí členové královské rodiny. A nikdo nesmí odejít dříve, než členové královské rodiny. Pokud někdo musí přece jen odejít dříve, musí už před zahájením královské akce požádat o individuální povolení.

Témata: Meghan Markle Kate Middleton