Meghan má na krku OBŘÍ SKANDÁL! Porušení zákona unikne bez trestu?

Meghan Markle 9

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

18. září 2019 10:21 | Aktualizováno: 18. září 2019 12:30

Velkou Británií před pýr týdny otřáslo zjištění, kolik stála rekonstrukce Frogmore Cottage, sídla prince Harryho a jeho ženy Meghan. Brity pobouřila nejen částka, kterou pár na renovaci vynaložil, ale i to, že vše proběhlo bez stavebních povolení, což je nezákonné. Hrozilo tak, že možná budou muset všechny úpravy vrátit zpět.

Vyšlo najevo, že princ Harry se svou ženou utratili na úpravu svého sídla zhruba 70 milionů korun z kapes daňových poplatníků. Ještě víc však pobuřují informace, na co tuto částku, o které si naprostá většina lidí může nechat jen zdát, použili.

Vévodkyně Meghan prý podle zdrojů z okolí britské královské rodiny nechala na zahradách kolem domu vybudovat dvě obří oranžerie, které jsou velmi náročné na provoz, jelikož musí být dokonale vytápěny, aby se citrusy daly pěstovat za jakéhokoliv počasí.

Jen speciální sklo, které bylo použito při stavbě oranžerií, stojí podle odborníků až 290 tisíc korun. To ale zdaleka nebyl nejvyšší výdaj královského páru. Výměna kotle a všech podlah ve Frogmore Cottage odsála z účtu těžko uvěřitelný jeden a půl milionu korun.

Britové proto byli pořádně dopálení. Na sociálních sítích se do Meghan ostře pouští a odmítají se podílet na financování všech jejích výstřelků. Další informace, které přinesl deník Mirror, je pak už jen dorazily.

Zjistil totiž, že Meghan s Harrym neměli na tyto stavební úpravy povolení.A hrozilo, že budou muset veškeré nesmírně nákladné úpravy vrátit zpět do původního stavu. Což by ovšem také něco stálo.

To už vytočilo i jinak klidné experty na královskou rodinu. "Všechno to stojí strašné peníze, přes 70 milionů korun! Tohle měli vědět dopředu!" dopálil se Robert Jobson v pořadu Good Morning America.

Naštěstí se tak dít nemusí. Meghan s Harrym totiž dodatečně obdrželi všechna povolení a mají tak štěstí v neštěstí. Je ale otázkou, jak by to dopadlo, pokud by se nejednalo o tak slavný pár!

Témata: Meghan Markle Princ Harry