Harry, to si za rámeček nedáš: Skandály, na které se nezapomene!

Princ Harry 6

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

17. září 2019 14:16

Dnes už princ Harry seká latinu a královně přibývají vrásky maximálně kvůli jeho podivným plánům s vévodkyní Meghan, dřív však museli v paláci řešit i pořádné skandály. Připomeňte si Harryho největší maléry.

Princ Harry o víkendu slavil narozeniny. Dříve by to možná Brity donutilo k cestě do trafiky, jelikož by v bulvárních médiích čekali články o tom, co zase syn následníka trůnu vyvedl. Ryšavý člen královské rodiny totiž býval pěkné číslo.

Ostatně už v šestnácti poslal princ Charles svého syna kvůli kouření marihuany a pití alkoholu na jednodenní návštěvu kliniky, kde se léčili závislí lidé. Harryho to prý značně vyděsilo, ale asi ne dostatečně. V roce 2004 si vyrazil do jednoho z londýnských klubů, před nímž se při odchodu dostal do potyčky s fotografy. Princ i jeden paparazzi to odnesli lehčím zraněním.

„Nejslavnější“ skandál, nad kterým dodnes zůstává rozum stát, se datuje do následujícího roku. Harry se musel omlouvat poté, co se objevil na akci v kostýmu nacisty, což neuniklo mnoha médiím nejen ve Velké Británii. „Byla to nešťastná volba kostýmu, omlouvám se,“ kál se.

Poslední malér tohoto ražení si princ nechal do roku 2012. Ve městě hříchu, nevadském Las Vegas, se odvázal tak moc, až na večírku skončil úplně nahý. Pozadí člena královské rodiny pak vévodilo titulním stranám řady deníků po celém světě.

Další skandály pak ostře kontrastují s tím, že je dnes jeho manželkou míšenka a ochránkyně zvířat Meghan. V roce 2006 se totiž Harry v armádě dopustil rasistických urážek na konto kolegy pákistánského původu. O čtyři roky později pak během póla došlo ke zranění jeho koně ostruhami a Harry čelil nařčením, že hrál dál a nechal tak zvíře trpět.

Témata: Princ Harry královská rodina (gbr)