Proč se Meghan a Harry vyhýbají lidem? Může za to srdcervoucí tragédie!

Meghan Markle a princ Harry 12

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

16. září 2019 17:05 | Aktualizováno: 17. září 2019 5:51

Princ Harry a jeho manželka Meghan dlouhodobě čelí kritice, že si jako veřejné osoby, které z velké části žijí z veřejných financí, až příliš střeží své soukromí. Královský životopisec ale tvrdí, že zná tragický důvod, proč se vévoda a vévodkyně ze Sussexu pokoušejí vyhýbat lidem.

Meghan Markle a princ Harry čelí opakovaně ostré kritice. Naposledy to bylo například kvůli tomu, že k cestování využívají soukromá letadla. Jedním takovým letos zamířili na dovolenou i se svým synem Archie Harrisonem. 

I když jinak oblíbení členové královské rodiny opakovaně čelí kvůli jejich životnímu stylu celebrit mnoha výčitkám, jejich touha po soukromí může být motivována jedním srdcervoucím faktem. To alespoň zaznělo v novém americkém pořadu, který se zaměřuje na postavení Meghan a Harryho v britské královské rodině.

Královský životopisec a bývalý důvěrník Harryho zesnulé matky, princezny Diany, Andrew Morton tvrdí, že Meghan je „objektem stejné hysterie“ jako její tchyně, se kterou se kvůli jejímu tragickému úmrtí nemohla nikdy setkat.

„V okolí Diany byla určitá hysterie a kolem Meghan je teď stejná hysterie. Byla objektivizovaná - to znamená, že o ní lidé už nepřemýšlí jako o lidské bytosti, lidé si prostě myslí, že ji mohou kritizovat a být tak nepříjemní, jak jen to jde,“ varuje Morton.

Morton zároveň Meghan hájí a říká, že ji hodnotí velmi pozitivně za to, jak se vyrovnává se svou novou královskou rolí. „Tohle je dívka, která nedávno porodila dítě, právě začíná novou kariéru, právě začíná život v novém světě s princem Harrym a já bych jí udělil vysoké body za způsob, jakým komunikuje s veřejností,“ vysvětluje.

Princezna Diana se stáhla z veřejného života v roce 1993 poté, co se šílenství kolem její osoby vygradovalo. Morton se obává, že Meghan a Harry by mohli kráčet v Dianiných stopách. „Nechceme, aby se to, co se stalo s Dianou, stalo nikomu jinému,“ uvedl Dianin blízký spolupracovník v pořadu. Právě to je podle něj důvod, proč si Meghan a Harry chtějí zachovat své soukromí.

„Samozřejmě, že to není důvod, proč se Harry a Meghan snaží udržet své soukromí. Nechtějí být obtěžováni a konfrontováni na letištích tak, jako byla v minulosti Diana. Všichni si myslíme, že soukromé letadlo je úžasné. Jenže jaký byl poslední let Diany? Bylo to v soukromém letadle do Paříže,“ připomíná na závěr Morton.

Témata: Meghan Markle Princ Harry královská rodina (gbr) Lady Diana