Dohra smrti princezny Diany! Co se dělo v královském paláci?

Pohřeb lady Diany

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

14. září 2019 13:27 | Aktualizováno: 14. září 2019 22:12

Tragická smrt princezny Diany, k níž došlo před 22 lety, měla pochopitelně největší dopad na její syny, prince Williama a Harryho. Druhý zmíněný člen královské rodiny se s ní nedokázal smířit dlouhých 17 let.

Princ Harry se jako teprve malý kluk musel vyrovnat nejen s rozchodem rodičů, ale především s tragickou smrtí své matky. Když princezna Diana v létě 1997 zahynula při automobilové nehodě v pařížském tunelu, bylo mu teprve 13 let.

Dva roky po její smrti prý žil v "naprostém chaosu", který se blížil ke zhroucení. Později se svěřil, že smutek se mu podařilo zpracovat až téměř ve třiceti.

V září 1998 Harry nastoupil na prestižní internátní školu v Etonu, kde vynikal v ragby, kriketu a v pólu. Po škole si vzal rok přestávku, během které navštívil Afriku a Austrálii. U protinožců pracoval s dobytkem, v Africe pomáhal v sirotčinci.

A v květnu 2005 začal v souladu s královskou rodinnou tradicí navštěvovat proslulou vojenskou akademii v Sandhurstu a následovalo deset let strávených v britské armádě, během kterých byl dvakrát nasazen v Afghánistánu.

Se smrtí své matky se Harry vyrovnal ale až o mnoho let později. Konkrétně chvíli před tím, že se seznámil s tehdejší herečkou Meghan Markle, s níž později začal chodit a následně se vzali.

Témata: Lady Diana Princ Harry