Harry, co to sakra děláš? Británie na nohou, tohle s Meghan přehnali!

Princ Harry 6

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

13. září 2019 12:29 | Aktualizováno: 13. září 2019 16:15

Velká Británie je poměrně usedlá země a její královská rodina jakbysmet. Porušování tradic se zde moc nenosí, ale princ Harry a vévodkyně Meghan na to nedbají. Oba manželé totiž udělali nevídanou věc.

Britská královská rodina si potrpí na dodržování tradic, především její starší členové v čele s královnou Alžbětou jsou poměrně staromódní. Řada odborníků ale zkostnatělé rodině doporučuje, aby s tím začala něco dělat. Naděje vkládají především do prince Williama, jeho bratra a jejich manželek.

Právě princ Harry a jeho žena Meghan začínají v tomto směru dost zlobit. Americká vévodkyně, která tradicím odporuje už třeba jen tím, že už je jednou rozvedená, loni udělala nevídanou věc. Zabouchla za sebou dveře od auta. Tato činnost přitom dosud příslušela výhradně královskému personálu.

Tehdy si to spousta lidí mohla vykládat její nedostatečnou znalostí nepsaných tradic, jenže její muž teď vyvedl všechny z omylu. Harry totiž zavřel dveře od auta během návštěvy her Invictus pro zraněné handicapované britské vojáky a veterány, které sám založil.

Dnes už si jednání „páru ze Sussexu“ všichni vykládají jako snahu posunout monarchii do 21. století. Experti už loni houfně vyjadřovali názor, že s Američankou Meghan ve svých řadách se královská rodina nejspíš zásadně promění.

„Vévodkyně ze Sussexu, která si sama zavírá dveře, je dalším tichým signálem, že bude dělat věci vlastním způsobem a pomůže změnit britskou monarchii,“ řekl tehdy přední odborník na etiketu William Hanson.

Témata: Princ Harry Meghan Markle královská rodina (gbr)