Harry a Meghan překročili meze: Královna to rázně odmítla!

Princ Harry a vévodkyně Meghan 6

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

12. září 2019 16:16 | Aktualizováno: 12. září 2019 22:39

Princ Harry a vévodkyně Meghan se podle titulků zahraničních médií stále někam stěhují. Jak to ale bylo s jejich přesunem z Kensigtonského paláce do Frogmore Cottage? Pár prý původně uvažoval o zcela jiném řešení.

Stěhování prince Harryho a vévodkyně Meghan pryč z Kensingtonského paláce je dodnes ožehavým tématem v královském paláci. Vytvořili totiž půdu spekulacím o sporech mezi nimi a princem Williamem s vévodkyní Kate, daňoví poplatníci navíc těžce nesli velké investice páru do nového sídla Frogmore Cottage.

Jak se ukazuje, jejich současná rezidence byla až záložní variantou. Harry a Meghan prý původně chtěli bydlet na místě, kde si loni řekli „ano“, tedy na zámku Windsor. Sen o životě ve zdejších komnatách se jim ovšem nevyplnil.

Podle informací deníku Sunday Times se zeptali samotné královny Alžběty, zdali by jim stěhování do tohoto paláce schválila. Panovnice o tom však vůbec nechtěla slyšet a tento návrh radikálně zamítla. Princ a vévodkyně tak vzali zavděk Frogmore Cottage, v jejímž sousedství je nyní k mání gregoriánský dům.

V posledních dnech se dokonce mluví o možném dalším stěhování Harryho a Meghan, a to do Ameriky, konkrétně do kalifornského Los Angeles. Tentokrát jde ovšem o ničím nepodložené spekulace. Vévodkyně totiž nesmí opustit zemi na delší čas, jinak by přišla o možnost získat britské občanství.

Témata: Princ Harry Meghan Markle Královna Alžběta II. královská rodina (gbr)