Freddie Mercury a zdrcující telefonát: Zvedl sluchátko a dozvěděl se toto!

Freddie Mercury 6

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

12. září 2019 12:21 | Aktualizováno: 12. září 2019 22:39

Brzy to bude 28 let, co legendární zpěvák Freddie Mercury podlehl nemoci AIDS. O diagnóze se dozvěděl prostřednictvím šokujícího telefonátu, jehož obsah po letech prozradil jeho komorník Peter Freestone.

Letos v listopadu uplyne 28 let od smrti Freddieho Mercuryho, který podlehl komplikacím spojeným se zákeřnou nemocí AIDS. Hrozivou diagnózu se podle vzpomínek blízkých dozvěděl čtyři roky před smrtí, na jaře roku 1987. Potvrzuje to i jeho komorník Peter Freestone, který žije v Česku.

„Freddie věděl o šíření viru HIV a AIDS po celém světě i o tom, že jeho přátelé na tu nemoc umírají. Mohl si myslet, že je nakažený, ale – jako mnoho z nás – si to nepřipouštěl a myslel si, že jemu se to nestane,“ cituje Freestonea server rozhlasové stanice Smooth Radio.

Podle komorníka se pak uvnitř frontmana Queen cosi zlomilo. „Myslím, že od začátku roku 1987 tušil, že je nemocný, odkládal to ale, co to šlo,“ vzpomíná Peter s tím, že to nakonec byla Freddieho životní láska Mary Austinová, kdo jej přesvědčil, aby vyrazil k doktorovi.

Lékař provedl biopsii z ruky zpěváka, následně se čekalo na ortel. „Doktor se snažil dovolat Freddiemu, který ten hovor vůbec nechtěl zvednout. Doktor tedy zavolal Mary a řekl jí, že musí naléhavě mluvit s Freddiem. Mary ho pak musela přemlouvat, aby si s ním šel promluvit,“ popisuje komorník.

„Jsem si jistý, že Freddie tušil, co mu doktor řekne, proto nechtěl diagnózu slyšet,“ je s odstupem více než tří desítek let přesvědčený Freestone.

Témata: Freddie Mercury Peter Freestone