Královna čelí nevídaným nařčením: Palác OTŘESEN!

Královna Alžběta II. 5

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

10. září 2019 10:05 | Aktualizováno: 11. září 2019 10:25

Královna Alžběta je nyní desítky kilometrů vzdálená od Buckinghamského paláce, právě kvůli němu ale čelí nevídaným nařčením, ze kterých je královská rodina vyvedena z míry. Někdo se snaží vyvolat dojem, že panovnice není dobrou hostitelkou.

Královna Alžběta momentálně tráví královské prázdniny na svém letním sídle, skotském zámku Balmoral, kam letos mimo jiné odmítli pozvánku princ Harry a jeho žena Meghan s malým synem Archiem. Je to snad proto, že panovnice není dobrou hostitelkou?

Server The Sun cituje herečku Joannu Lumleyovou, jak mluví o návštěvách Buckinghamského paláce. Joanna připomíná, že lidé se domnívají, že je nutné si pořídit nové věci, např. šaty, když vás čeká taková pocta jako setkání s královnou. V útrobách paláce však na hosty čeká něco jiného.

„Jíte příborem z druhé ruky, postel, na které spíte je z druhé ruky, povlečení je z druhé ruky. Takový je Buckinghamský palác,“ nechala se slyšet Lumleyová, která měla tu čest se během uplynulých let zúčastnit řady královniných recepcí.

Herečka si to vysvětluje jednoduše, královna se tím podle ní snaží zabránit vzniku zbytečného odpadu. Panovnici proto bere jako vzor. „Pokud je to dost dobré pro královnu, je to dost dobré pro mě,“ vzkázala všem Britům, kteří Alžbětu obdivují natolik, že možná po těchto slovech také popřemýšlejí nad tím, jak nedělat tolik odpadu.

Témata: Královna Alžběta II. královská rodina (gbr)