Freddie Mercury a HIV? Bujará oslava, děly se šílené věci!

Freddie Mercury 5

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

30. srpna 2019 10:47

Freddie Mercury je dodnes jednou z nejznámějších osobností, které podlehly nemoci AIDS způsobené virem HIV. Když se legendární zpěvák o diagnóze dozvěděl, reagoval nečekaně. Následovala bujará oslava.

Od smrti legendárního zpěváka Freddieho Mercuryho uplyne koncem listopadu už 28 let, přesto o jeho osobu lidé neztrácí zájem. Svědčí o tom i nejnovější rozhovor s koncertním hostem Queen Spikem Edneym pro věhlasný hudební časopis Rolling Stone.

Edney v něm mimo jiné uvedl, že po roce 1984, kdy s kapelou začal objíždět turné, měl Mercury divoké časy za sebou. To ale není tak docela pravda. V roce 1987 uspořádal velkolepou oslavu narozenin, a to jen krátce poté, co se dozvěděl, že se nakazil virem HIV.

Bujarý večírek se uskutečnil 5. září v Pikes Hotelu na ostrově Ibiza. Vlastnil jej zpěvákův blízký přítel Anthony Pike, který považoval Freddieho za nejlepšího člověka, kterého v životě potkal. Otázkou je, zdali po oslavě 41. narozenin frontmana Queen nezměnil názor.

Oslava, které se účastnilo na 700 lidí, byla označena za „největší exces, jaký ostrov ve Středozemním moři kdy zažil“. Nechyběl dekadentní dort ve tvaru barcelonského chrámu Sagrada Família, rozbilo se 232 sklenic, které musel zaplatit manažer kapely Jim Beach. Freddie Mercury zkrátka věděl, jak to roztočit.

Témata: Freddie Mercury