Lady Diana 22 let po smrti! Proč si ji Charles bral...?

Princezna Diana

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

29. srpna 2019 10:52 | Aktualizováno: 29. srpna 2019 17:20

Tento týden si svět připomíná 22 let od tragických událostí, při nichž zahynula milovaná britská princezna Diana. Její život však nebyl růžový a doprovázela ho řada těžkých eskapád. Většina z nich se točila kolem nešťastné lásky.

Dnes už víme, že princezna Diana a princ Charles neměli mezi sebou příliš vřelé vztahy. Ačkoliv byli manželé, Charles měl oči pro jinou, a Diana to nesla velmi těžce. 

Právě Camilla Parkerová, byla důvodem, proč si princ Dianu údajně vůbec vzít nechtěl. Neměl ale na výběr.

Camilla byla dcerou britského armádního důstojníka a Charles se s ní cítil tak, jako s žádnou jinou ženou. Oproti tomu Diana se Charlesovi nejen posmívala, ale dokonce mu údajně i sprostě nadávala a uchylovala se k i fyzickému násilí. Charlese tak měla bít například během jeho modliteb.

Tvrdí to spisovatelka Sally Bedell Smithová s tím, že Charles byl do svatby dotlačen psychickou šikanou ze strany otce, ačkoliv se sám vůbec ženit nechtěl. Byl snad za to potají doma trestán?

Spisovatelka Penny Junorová naopak tvrdí, že Diana prince ráda ponižovala i na veřejnosti. Udělala mu ostudu už na svatební cestě na lodi Britannia. Rozčilovalo ji, že si čte a maluje, místo toho, aby ji nosil v náručí.

Témata: Lady Diana Král Charles III. (Karel III.)