Princezna Diana 22 let po smrti: Děsivé tajemství svatby!

Lady Diana

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

26. srpna 2019 16:28 | Aktualizováno: 26. srpna 2019 22:15

Britská princezna Diana se v červenci roku 1981 vdala za prince Charlese. Opěvovaná svatba se ale neobešla bez komplikací, o nichž se dodnes vedou spory.

V roce 1980 navázala Lady Diana vztah s následníkem trůnu princem Charlesem. Pro královský dvůr se hodila, byla mladá, hezká a milá. Princ Charles ji zanedlouho požádal o ruku, a 29. července 1981 se vzali. 

Pohádkově krásnou princeznu Dianu mávající ve svatebních šatech na schodech londýnské katedrály svatého Pavla sledovaly v televizi tři čtvrtě miliardy diváků. Nikdo tehdy netušil, co se odehrává na pozadí celého obřadu.

"Zoufale jsem se snažila chovat dospěle, ale nevěděla jsem, jak to udělat, a nemohla jsem o tom s nikým mluvit. Vzpomínám si, že můj manžel byl velmi unavený - oba jsme byli dost unavení. Velký den," vysvětlovala princezna spisovateli Andrewu Mortonovi.

"Noc předtím jsem měla hodně zlý záchvat bulimie. Snědla jsem všechno, co jsem našla, což pobavilo mou sestru Jane, která se mnou bydlela v Clarence House. Nikdo nerozuměl tomu, co se děje, bylo to přísně tajné," dodala.

Ráno před svatbou prý byla úplně klidná. Smířená a odevzdaná "Cítila jsem se jako jehně, které jde na porážku. Věděla jsem to a nemohla jsem s tím nic dělat. Ten den jsem cítila velké očekávání. Štěstí, protože vás povzbuzovaly davy, ale nemyslím si, že jsem byla šťastná," uvedla zdrceně.

Po svatbě se její bulimie navíc zhoršila. Na líbánkách si mohla vyplakat oči, byla unavená, a budily ji noční můry. "V noci se mi zdálo celou dobu o Camille. Byla jsem jí úplně posedlá," přiznala Diana.

Témata: Lady Diana