Michael Jackson a TAJNÁ ZÁVĚŤ: Král popu si přál…

Michael Jackson 3

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

24. srpna 2019 20:56

Michael Jackson napsal krátce přes svou smrtí závěť, o které se ani deset let poté neví. Jedna osoba, která zná její obsah, se ovšem přece jen ozvala. Co si král popu přál ze všeho nejvíc?

Letos uplynulo 10 let od smrti legendárního zpěváka Michaela Jacksona a o část jeho pozůstalosti se „hlásí“ další lidé – např. údajné oběti sexuálního zneužívání ze strany krále popu. Teď se ale objevila na scéně osoba, která tvrdí, že Jackson zanechal instrukce, jak by měl být jeho miliardový majetek po jeho skonu použit.

Bývalá manažerka zpěváka Raymone Bainová tvrdí, že existuje vůle, kterou zpěvák sepsal tři roky před smrtí. V dokumentu mělo být přesně popsáno, jak mají beneficienti peníze utratit. Bainová to uvedla na tiskové konferenci o odkazu Michaela Jacksona.

„Byl metodický a precizní. Doufala jsem a modlila se, aby Jacksonova vůle, datovaná do roku 2006, byla nalezena, protože jasně vymezovala, jak má být chráněn jeho odkaz. Já ji nemám, nevím, kde je,“ cituje její slova britský deník The Sun.

Jedním z kroků, které měly být údajně učiněny, bylo založení nadace Michaela Jacksona. „Za deset let od jeho smrti nevím o jediném grantu jeho jménem pro školu, hudební studio, univerzitu či nemocnici,“ posteskla si Bainová. Na velkou změnu v tomto směru to zatím nevypadá, jelikož pozůstalé zaměstnávají další nařčení Jacksona ze zneužívání dětí.

Témata: Michael Jackson