FACKA Meghan a Harrymu! Kate a William je šíleně zesměšnili... PROČ TOHLE DĚLAJÍ?

Kate a William 14

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

23. srpna 2019 19:54 | Aktualizováno: 24. srpna 2019 10:44

Kate a William sbalili své děti a vydali se na dovolenou. Na tom by asi nebylo nic divného – kdyby ovšem neletěli nízkonákladovou leteckou společnost. A je jasné, že se tak nevyhnuli srovnání s Meghan a Harrym! Ti totiž nedávno čelili kritice, že si létají soukromým tryskáčem!

Britský princ William s manželkou Kate a jejich třemi dětmi tento týden odletěli na dovolenou do Skotska. Pro mnohé byl ale šok, když se dozvěděli, že dědic trůnu s rodinou létá tak, jako miliony obyčejných lidí – nízkonákladově!

Williamova rodina ve čtvrtek ráno cestovala z letiště v Norwichi do Aberdeenu, odkud pak autem odjeli do královnina zámku Balmoral na Skotské vysočině. Deník The Times uvedl, že let pětičlennou rodinu vyšel odhadem na 365 liber (10.390 korun).

Jeden z jejich spolucestujících bulvárnímu deníku The Sun řekl, že si členů královské rodiny vůbec nevšiml. „Museli proklouznout dovnitř, když už ostatní lidé seděli," řekl a podotkl, že neočekával, že by vévodu a vévodkyni z Cambridge potkal na lince nízkonákladové společnosti.

Kensingtonský palác nechtěl komentovat, proč se Kate a William rozhodli využít běžného letu. Bývalý královnin mluvčí Dickie Arbiter nicméně popřel, že takové cestování je pro členy královské rodiny nebezpečné. „Mají ochranku a nikdo neví o tom, že si vybrali zrovna tento let," tvrdí.

Právě obavami o bezpečnost urozené rodiny obhajovali přátelé rozhodnutí Harryho a Meghan cestovat soukromým letounem. Zpěvák Elton John, za kterým s tříměsíčním Archiem letěli do Nice, uvedl, že své soukromé letadlo jim z bezpečnostních důvodů poskytl on. Také zaplatil příspěvek společnosti, jež vyrovnává uhlíkové stopy podporou ekologických projektů.

Zpráva je o to překvapující, právě obavami o bezpečnost urozené rodiny obhajovali přátelé rozhodnutí Harryho a Meghan cestovat soukromým letounem. Princ Harry, který opakovaně varoval před následky změny klimatu, v posledních dnech čelí obří kritice za to, že se i s manželkou Meghan chová pokrytecky.

Odlišného chování obou bratrů si všímají i znalci královské rodiny. „Ten kontrast mezi Williamem a Kate, kteří cestují nízkonákladovkou do Skotska a Harry a Meghan, kteří používají soukromý tryskáč, nemůže být větší,“ myslí si královský autor Phil Dampier. „Cynik by řekl, že to udělali schválně, s přihlédnutím k historkám, že spolu nevychází,“ rýpnul si expert.

Témata: Princ William Kate Middleton Meghan Markle Princ Harry královská rodina (gbr)