22 let od SMRTI DIANY: Princ Charles měl PLETKY S JEJÍ SESTROU!

Lady Diana

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

22. srpna 2019 10:07 | Aktualizováno: 23. srpna 2019 6:20

NA konci srpna uplyne 22 let od smrti britské princezny Diany. Od zásnub s princem Charlesem ale uplynuly už desítky let, až teprve nedávno se ale objevily informace popisující jejich první setkání. Je s podivem, že Diana tehdy dospělého prince Charlese přitahovala. Bylo jí totiž pouhých 16 let!

Píše se rok 1977 a princ Charles chodí s Lady Sarah Spencerovou, Dianinou sestrou. Ta po nějaké době konečně našla odvahu a svého přítele pozvala k sobě na návštěvu. Tam ho seznámila s Dianou, tehdy teprve šestnáctiletou dívkou, která představovala ztělesnění nevinnosti. Následník britského trůnu měl v té době 29 let.

Posuneme se do roku 1981. Novináři obklopují Buckinghamský palác s jedním jediným cílem. Chtějí poznat nejžádanější pár světa, prince Charlese a jeho mladou snoubenku, kteří mají poskytnout svůj první společný oficiální rozhovor.

Charlese do svatby přinutil jeho otec a strýc. Problém byl v tom, že Charles trávil své mládí s manželkami svých přátel a neznámými zahraničními kráskami. Jeho zálety byly proslavené. Dobrou vizitku královskému paláci jimi ale nedělal.

Naopak Dianě chyběla láska rodičů a čekala na svého prince na bílém koni. Toužila po lásce z pohádky, a sen se jí vyplnil v roce 1981, kdy ji Charles požádal o ruku. Své ano mu řekla o tři týdny později na dovolené v v australském Novém Jižním Walesu. O něco později spolu zpátky v Británii předstoupili před novináře. A jejich příběh o seznámení pokračoval. 

Charles se netajil tím, že se do mladé dívky zakoukal už na návštěvě u Spencerových. Novinářům dokonce přiznal, že mu Diana přišla i v šestnácti letech atraktivní. Popsal ji jako "rozjařenou, zábavnou a atraktivní šestnáctiletou dívku".

Diana byla tehdy nejen mladou pannou, ale i sestrou jeho tehdejší přítelkyně. To ale princovi ani trochu nevadilo. Ještě týž rok pozval Dianu i Sarah na oslavu narozenin, následně se se Sarah rozešel a začal chodit s Dianou. Jejich první společná noc na sebe nenechala dlouho čekat. Odehrála se na večírku, který zorganizoval princ Filip a královna Alžběta.

Témata: Lady Diana Král Charles III. (Karel III.) královská rodina (gbr)