PŘÍSNÝ ZÁKAZ od královny Alžběty: Meghan, tohle SKONČILO!

Meghan Markle 19

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

19. srpna 2019 9:47 | Aktualizováno: 20. srpna 2019 3:40

Královna Alžběta si opět posvítila na vévodkyni Meghan. Podle serveru The Sun jí totiž zakázala striktně nosit některé typy oblečení! Například v džínách už vévodkyně nesmí královně na oči! A nejen v nich.

Královna podle severu zakázala Meghan nošení dvou kusů oblečení. Vévodkyně ze Sussexu, která se provdala za prince Harryho loni v květnu, nově nesmí nosit roztrhané džíny.

Bývalá herečka ze seriálu Suits, která nedávno oslavila své 38. narozeniny, také nesmí podle nařízení britské panovnice nosit boty na podpatku. Oba zákazy ještě stihla královna vydat předtím, než navštívila hrad Balmoral, který má jako své letní sídlo.

U Meghan je známo, že na královský protokol moc nedbá. Zákazy ale platí i pro ni, ať se jí to líbí nebo ne. Co je ale důvodem zrovna těchto dvou? Podle serveru je to vcelku prosté. Královna totiž „nenávidí“ populární oblečení.

Nejde tedy zřejmě o nevraživost vůči Meghan samotné, i když ani tou se královna nijak netají. Už je to více než rok, co je Meghan oficiálně členkou britské královské rodiny, po svatbě s princem Harrym získala různé tituly, tím nejznámějším je bezpochyby vévodkyně ze Sussexu. Britové si ovšem lámou hlavu, proč se jí zatím nedostalo jedné z poct náležících ženám, které se do rodiny přivdali.

Jde o udělení čestného titulu u britských vojenských sil, o kterém rozhoduje královna Alžběta. Sice se proslýchá, že si manželku svého vnuka poměrně oblíbila, ale čas na její jmenování do reprezentativní armádní funkce během uplynulých měsíců nenašla.

To ale veřejnosti nevadí. Meghan je navíc nesmírně populární i v očích obyčejných lidí. Média o ní píší denně, lidé ji milují, to jí dává moc, o které si může každý další člen královské rodiny nechat jen zdát.

Svou roli na tom má i porušování tradic, k němuž prakticky soustavně dochází. Meghan tím nevědomky ukazuje, že ač relativně mladá členka královské rodiny, protokoly pro ni nejsou svazující. Razí si vlastní cestu, a lidem se to líbí.

Témata: Meghan Markle Královna Alžběta II.