Dusno na zámku Balmoral: Princ Philip vypakoval manželku prince!

Princ Philip, vévoda z Edinburghu 5

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

12. srpna 2019 14:57 | Aktualizováno: 13. srpna 2019 11:14

Na skotském zámku Balmoral, letním sídle královny Alžběty, panuje pořádně dusná atmosféra. Princ Philip, manžel panovnice, z něj vypakoval manželku jednoho z princů, které nemůže odpustit starou křivdu. O kterou vévodkyni se jedná?

Královna Alžběta se s manželem, princem Phillipem, už tradičně uprostřed letních prázdnin stáhla na své letní sídlo, zámek Balmoral, kde bude prakticky až do začátku podzimu. Zvykem bývá, že panovnice zve na návštěvu i jednotlivé členy královské rodiny. Dokonce i exmanželku jejího syna Andrewa, vévodkyni Sarah.

Fergie, jak se jí podle jejího rodného příjmení v Británii přezdívá, přitom dlouho nemohli přijít na jméno poté, co se rozešla a později rozvedla s Andrewem. Před šesti lety jí však královna opět pozvala na Balmoral. Letos našla Sarah ve schránce další pozvánku, a tak neváhala a do Skotska vyrazila.

Podle zdrojů deníku Daily Mail dorazila na zámek ve čtvrtek, ale po pouhých pár dnech se musela sbalit a urychleně odjet pryč. Jednomu z nejváženějších členů královské rodiny totiž pije krev dodnes, proto se oba snaží vzájemným setkáním vyhýbat.

Když tedy o víkendu na Balmoral přicestoval princ Philip, vévodkyně Sarah už byla pryč. Fotografové ji přistihli při čekání na let na aberdeenském letišti. Fergie si tedy letos užila jen několik desítek hodin s královskou rodinou.

„V předcházejících letech vévodkyně odjížděla den před příjezdem manžela královny. Ten letos dorazil o několik dní dříve, než se čekalo, takže vévodkyně odjela,“ konstatuje zdroj listu Daily Mail. Podle jeho informací měla Sarah v plánu strávit na Balmoralu asi týden.

Témata: Princ Philip Sarah (vévodkyně z Yorku) princ Andrew (syn královny Alžběty) královská rodina (gbr)