Freddie Mercury a Bono: Legendární zpěvák to zkoušel na kolegu z U2?

Freddie Mercury 5

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

5. srpna 2019 14:57

Freddie Mercury a Bono Vox patří k nejslavnějším zpěvákům rockové historie, co se ale dělo, když se oba sešli na jednom místě. Frontman irských U2 po letech popsal jejich setkání tváří v tvář na legendárním koncertu Live Aid.

Dnes nikdo nepochybuje, že v roce 1985 na charitativním koncertu Live Aid ukradli slávu pro sebe Freddie Mercury a spol. alias legendární Queen. Dodnes se však rovněž říká, že jestli jim někdo aspoň vzdáleně šlapal na paty, byli to irští U2, tehdy na počátku své slavné kariéry. Populární frontmani obou kapel se tehdy potkali poprvé v životě.

Stalo se tak v zákulisí stadionu ve Wembley, kde byl Bono s manželkou Alison Stewartovou. Irský zpěvák prý tehdy padl Mercurymu, o jehož homosexuální orientaci už tehdy věděl prakticky celý hudební průmysl, do oka.

„Šel jsem s Ali, když si mě Freddie Mercury vzal stranou a zeptal se: ‚Á, Bono… říká se to Bo-no nebo Bon-o?‛ Řekl jsem: ‚Je to Bon-o.‛ On pokračoval: ‚Právě jsme si povídali, Roger Daltrey, Pete Townshend a David Bowie, a shodli jsme se, že už tu nejsou zpěváci, všichni dneska jen řvou, ale ty jsi zpěvák,‛“ chválil Mercury frontmana U2 podle Expressu.

Tím ale jejich rozhovor neskončil. „Stál jsem opřený o zeď a on se o ni vedle mě opřel rukou a mluvil se mnou, jako by flirtoval s holkou. Rozesmál mě, ale zároveň jsem z toho byl nervózní a s manželkou Ali jsme si vyměňovali pohledy,“ vzpomínal Bono.

„Říkal jsem si, jak je ten chlap afektovaný. Později jsem o tom někomu vyprávěl a bylo mi řečeno: ‚Divíš se? Vždyť se jmenují Queen!‛“ dodal zpěvák U2. O Mercurym ovšem bylo známo, že se čas od času vyžíval v tom, že ostatní podobným způsobem dostával do nekomfortních situací.

Témata: Freddie Mercury bono vox skupina Queen U2 Live Aid