Kate a William shánějí sousedy! Odradí zájemce absurdní zákaz?

Kate a William 5

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

5. srpna 2019 12:15 | Aktualizováno: 5. srpna 2019 22:04

Princ William a vévodkyně Kate možná již brzy dostanou nové sousedy, pokud tedy všechny zájemce neodradí absurdní zákaz, který je v platnosti pro jednu z budov v okolí sídla budoucího královského páru.

Staňte se sousedy vévody a vévodkyně z Cambridge. Taková věta by mohla – ač tomu tak není – stát v inzerátu společnosti Sandringham Estate, která nabízí k pronájmu objekt v těsné blízkosti prince Williama a jeho ženy Kate. Na bydlení v samém srdci Londýna si však můžete nechat zajít chuť, nejde totiž o budovu v sousedství jejich sídla, Kensingtonského paláce.

Podle deníku Metro se totiž pronajímá malá chalupa v nejbližším okolí Anmer Hall, což je gregioránské venkovské sídlo, které budoucímu králi a jeho ženě darovala po svatbě královna Alžběta. Rezidence se nachází v malé vesničce Anmer v západním Norfolku.

Nezařízenou chalupu nabízí společnost Sandringham Estate za 700 liber měsíčně (cca 19 700 korun), není to ovšem ubytování pro každého. Starší lidé nejspíš neocení prudké schody, smůlu pak mají milovníci koček. V inzerátu totiž stojí, že pro nemovitost platí striktní pravidlo, které zakazuje zde mít kočky. U psů je pak nutná dohoda s majitelem.

V obci Anmer stojí pouze 29 domů a má pouze 63 stálých obyvatel. V minulosti obývalo většinu nemovitostí ve vsi služebnictvo ze zdejší královské rezidence či další zaměstnanci královské rodiny odjinud.

Ke stálým obyvatelům dnes nelze zařadit ani prince Williama a vévodkyni Kate, pár bydlí v londýnském Kensingtonském paláci. V dobách, kdy následník trůnu pracoval jako pilot pro východoanglickou leteckou záchranku, zde však žili, Anmer Hall tehdy prošla rekonstrukcí za 1,5 milionu liber (přes 42 milionů korun).

Témata: Princ William Kate Middleton královská rodina (gbr)