Vévodkyně Meghan Markle slaví 38. narozeniny! Proč z ní nikdy nebude princezna?

Meghan Markle 18

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

4. srpna 2019 13:35

Britská vévodkyně Meghan Markle dnes slaví 38. narozeniny. Výjimečný den přichází jen pár měsíců po narození jejího prvního potomka a po prvním výročí svatby. Věděli jste ale, že se Meghan ve skutečnosti jmenuje jinak, nebo že z ni nikdy nebude princezna?

Britská vévodkyně Meghan Markle, která dnes slaví narozeniny, se ve skutečnosti Meghan nejmenuje. Tedy ne pouze takto.

Meghanino první křestní jméno je totiž Rachel, i když jako herečka používá to druhé - a pod ním ji také většina lidí zná. Harry ji ovšem například během svatebního obřadu musel oslovovat Rachel Meghan.

Její příběh je však daleko od pohádky, kterak se chudá dívka princeznou stala. Seriálová hvězda totiž neměla o popularitu nouze ani před vztahem s Harrym, navíc se princeznou nikdy nestane.

Tedy, technicky vzato se svatbou s princem skutečně princeznou stala. Ale protože se nenarodila do královské rodiny, nemůže používat titul "princezna Meghan". Namísto toho se oficiálně stala vévodkyní.

Meghan se provdala za prince Harryho před více než rokem. Během obřadu na královském hradě Windsor je za přítomnosti 600 hostů z řad královské rodiny i celebrit oddal arcibiskup z Canterbury. Novomanželé byli obdařeni tituly vévoda a vévodkyně ze Sussexu.

Nevěsta na sobě měla bílé šaty s vlečkou od britské návrhářky Clare Waightové Kellerové, doplněné diamantovou tiárou vyrobenou v roce 1932 pro královnu Marii. Její závoj zdobily ručně vyšívané květiny typické pro jednotlivé země britského Společenství.

Harry si oblékl uniformu elitního jezdeckého regimentu označovaného jako Blues and Royals, který je součástí královské gardy. Během obřadu vystoupil americký biskup Michael Curry, jenž stojí v čele americké episkopální církve, a sbor zazpíval známou píseň Stand by Me od amerického autora Ben E. Kinga.

Meghan na cestě k oltáři přivedl otec ženicha, princ Charles, neboť její otec Thomas Markle ze zdravotních důvodů nedorazil. Obřadu se účastnili i královna Alžběta II. a její manžel princ Philip, a rovněž Meghanina matka Doria Raglandová.

Jak dlouho jim ale vztah vydrží? Přítelkyně a osobní věštkyně princezny Diany nemá pro prince Harryho a vévodkyní ze Sussexu dobré zprávy. Harry a Meghan se podle věštkyně za méně než 3 roky rozejdou. Tvrdí to Simone Simmons, přítelkyně princezny Diany. 

Věštkyně věří, že pár bude mít dvě děti. Princ Harry si dle ní blížícího rozchodu ani nevšimne. Simone také prohlašuje, že stále ze záhrobí hovoří s princeznou Dianou. Slavnému manželskému páru dává dva a půl roku, až tři roky.

Jednou z příčin rozpadu sňatku bude podle věštkyně Meghanina dysfunkční rodina. Ta zřejmě vévodkyni v citové oblasti poznamenala . „Podívejte se na její dva předchozí vztahy. Netrvaly déle než dva roky,“ dodává věštkyně.

Témata: Meghan Markle královská rodina (gbr)