Princ Harry škodí sám sobě: Skandální výlet do Itálie!

Princ Harry 5

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

2. srpna 2019 12:55 | Aktualizováno: 2. srpna 2019 22:02

Princ Harry si jako jeden z hlavních úkolů stanovil osvětu o klimatických změnách, jenže si neuvědomil, že není třeba o tom jen mluvit, ale také se nějak činit. Účastí na supertajné akci na italské Sicílii teď veškerou svou práci pořádně zdiskreditoval.

Princ Harry se tento týden nechal slyšet, že i kvůli naší planetě si přeje mít jen dvě děti. Jeho žena Meghan, která je hostující editorkou zářijového vydání magazínu Vogue, mu pak v časopise svěřila rozhovor na téma klimatických změn. Její manžel se do toho pustil s velkou vervou, jenže jaksi přestal myslet na to, že by měl sám jít příkladem.

Server Page Six zjistil, že Harry před pár dny promluvil na stejné téma na miliardářské letní party na Sicílie. Na první pohled se to zdá jako záslužná věc, jenže zahraniční média zjistila, jakou stopu na planetě Zemi po sobě zanechal Harry a další hosté akce.

Třídenní přísně střežené události se účastní asi 200 celebrit, mezi nimi např. supermodelka Naomi Campbellová. Podle italských médiích využili hosté k dopravě 114 privátních letů či obří jachty v ceně sahající někam ke 400 milionů dolarů. Do toho se po ostrově vozí v drahých sportovních automobilech, které často dost zatěžují životní prostředí.

Web The Post v této souvislosti upozorňuje na ironický paradox, že hosté akce, která se soustředí na boj s klimatickou změnou, nejdou zrovna dvakrát příkladem. Redakce webu totiž spočítala, že jen zmíněných 114 letů poslalo do ovzduší 864 tun oxidu uhličitého.

Otázkou nyní je, zdali toto zjištění Britové vmetou princi Harrymu do obličeje, podobně jako to udělali s jeho rasistickými skandály z minulosti, když je chtěl poučovat právě na toto téma. Další účast na takové akci, jakou je party na Sicilii, si však dost možná rozmyslí i tak.

Témata: Princ Harry královská rodina (gbr)