Proč spolu Alžběta a Diana nevycházely? TAJEMSTVÍ ODHALENO

Královna Alžběta II., princezna Diana s manželem Charlesem 7

Autor: Klára Dosedělová, stars24.cz

1. srpna 2019 11:37 | Aktualizováno: 1. srpna 2019 22:25

Není žádným tajemstvím, že britská královna Alžběta II. neměla dobrý vztah s manželkou prince Charlese. Proč doopravdy s Dianou nevycházela?

Podle znalkyně britské královské rodiny a šéfredaktorky magazínu Majesty Ingrid Sewardová za špatný vtah mezi Dianou a Alžbětou nemohla jen sama královna! Zpočátku se údajně snažila vybudovat si vztah s manželkou svého syna, jenže obě ženy byly na příliš odlišných vlnách.

Stewardová vysvětluje, že Alžbětu rozhovory s Dianou vyčerpávaly. Byla po nich vždy velmi zmatená, a tak se jim nakonec raději úplně vyhýbala, aby nebyla psychicky vyčerpaná.

Alžběta prý dokonce měla strach! „Královna se děsila setkání s Dianou. Vždy se po nich cítila úplně vysátá, sklíčená a zmatená, což je neobvyklý stav u ženy zvyklé na určité jistoty související s její pozicí," popisuje Sewardová ve své knize zaměřené na Dianu a královnu. Královna se rozhovorem s princeznou vyhýbala. A ta si to vysvětlovala jako žárlivost kvůli Charlesovi. A sama se pak své tchyně stranila. I proto se experti domnívají, že se dnes královna pokouší chovat přátelsky k oběma ženám svých vnuků – Kate a Meghan. Nechce totiž opakovat stejnou chybu jako s Dianou!

Témata: Královna Alžběta II. Lady Diana královská rodina (gbr) Lady Diana