Meghan vykořisťovatelka? Britové v šoku kvůli šálu pro Archieho!

Meghan Markle s malým Archiem vyrazila na veřejnost 6

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

30. července 2019 16:18

Vévodkyně Meghan opět šokovala Brity tím, co pořídila pro malého Archieho. Šál, do kterého jej zabalila během nedávné veřejné události, sice není nijak zvlášť drahý, přesto jsou jím obyčejní lidé dost pobouřeni. A možná, že už se k nim přidala i sama Meghan.

Vévodkyně Meghan opět nedomyslela veškeré důsledky svého jednání na veřejnosti. Když na nedávném utkání v pólu, kam s malým Archiem dorazila podporovat prince Harryho, zabalila syna do kusu organické látky, netušila, jaký poprask tím zase vyvolá. Z nových šokujících informací se však bojovnici za lidská práva, jakou Meghan je, nejspíš také zvedne žaludek.

Britský server The Mail Online totiž pátral po stopách šálu, do kterého Meghan syna na pólu zabalila. Tento kus látky prodává v Hong Kongu sídlící společnost Malabar Baby, zaplatíte za něj 33 liber (923 korun). Cena ovšem vůbec nekoresponduje s výrobními náklady.

Web totiž zjistil, že výroba šálu probíhá v textilní továrně v malém městečku na severu Indie, kde mají zaměstnanci měsíční plat 6000 indických rupií (cca 1960 korun). Jejich hodinová mzda tedy činí v přepočtu jen deset korun. To na první pohled působí jako jasné vykořisťování pracovníků, majitel továrny s tím však nesouhlasí.

„To jsou standardní platy, které ani nestanovujeme my. Naši zaměstnanci pracují v dobrých podmínkách, dokonce v lepších než v jiných továrnách. Vážíme si našich zaměstnanců,“ prohlásil vedoucí pracovník fabriky. Jedna ze zaměstnankyň se však ozvala s jasnou odpovědí.

„Ten šál stojí tolik, co vydělávám za dva týdny, až se mi tomu nechce věřit. Podmínky v továrně jsou dobré, nechovají se k nám špatně. Naším největším problémem jsou peníze, které vyděláváme, je to almužna,“ nechala se slyšet padesátiletá Aruna Regarová. Nyní je otázkou, zdali se angažovaná Meghan rozhodne v této věci nějak zasáhnout.

Témata: Meghan Markle