Meghan v královské rodině trpí... Proč to Diana měla jednodušší?

Meghan Markle 6

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

28. července 2019 15:25 | Aktualizováno: 28. července 2019 16:21

Vévodkyně Meghan si musí jako každý člen britské královské rodiny dávat pozor na vystupování na veřejnosti. Experti však zvlášť jí důrazně upozorňují, že život uvnitř monarchie už není, co býval.

Vévodkyně Meghan si občas neodpustí nějaký ten přešlap na veřejnosti, královna Alžběta ji dokonce s jejím manželem Harrym, svým vnukem, pozvala na své letní sídlo Balmoral, aby jí poradila, jak se chovat lépe. Američanka teď ovšem našla zastání u odborníka, který se děním v královské rodině zabývá už roky.

Tim Ewart se domnívá, že Meghan má mnohem těžší roli, než měla kdysi matka jejího muže. „Když žila Diana, byli tu fotografové, kameramani, ale lidé neměli chytré telefony,“ připomněl expert zásadní generační rozdíl v pořadu Yahoo The Royal Box.

„Nyní má každá osoba, kterou potká člen královské rodiny, chytrý telefon,“ upozorňuje Ewart na fakt, že každé vyřčené slovo může představovat problém, bez ohledu na to, zdali jsou u toho televizní kamery či fotoaparáty. Podle královského experta dnes už něco jako soukromí prakticky neexistuje.

Odborník se nechal slyšet, že princ Harry nezvládl své ženě vysvětlit, jak intenzivní může život člena královské rodiny být. Vzápětí dodal, že jakýkoliv výraz, pohyb či komentář má potenciál se dostat na titulní strany britských médií.

Ačkoliv si Ewart je vědom toho, že Meghan se živila jako herečka, tudíž je na jistou míru pozornosti zvyklá, domnívá se, že na podobný hon ze strany paparazzi není zvyklá. Život v rámci britské královské rodiny zkrátka není procházka růžovým sadem.

Témata: Meghan Markle královská rodina (gbr) Lady Diana