Británie na nohou: Harry a Meghan nestydatě urazili prince George!

Meghan Markle a princ Harry 6

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

27. července 2019 18:42

Velká Británie se kvůli princi Harrymu a jeho ženě Meghan zase dělí na dva tábory, stačilo k tomu obyčejné narozeninové přání pro prince George. Vévoda a vévodkyně totiž podle mnoha lidí synovce nestydatě urazili.

Princ George oslavil v pondělí šesté narozeniny a jeho rodiče to lidem připomněli už tradičně. Zveřejnili fotky ze soukromí, které pořídila jeho maminka a vášnivá fotografka, vévodkyně Kate. Tím samozřejmě oslavy narozenin budoucího krále teprve začaly.

Nejstarší syn prince Williama se podle dostupných informací dočkal od rodičů překvapení v podobě kouzelnické show. Servírovány u toho byly princovy oblíbené pochutiny – pizza, těstoviny, nechybělo ani sladké, které zastupovaly dortíky a zmrzlina.

Na velký den prince George nezapomněl ani jeho strýc, princ Harry, s manželkou Meghan. Zdali byli přítomni samotné oslavě, jasné není, popřáli mu ovšem minimálně na sociální síti. „Všechno nejlepší! Přejeme pěkný den a spoustu lásky,“ vzkázali vévoda a vévodkyně ze Sussexu na Instagramu. Našli se však lidé, kterým přišlo jejich přání nemístné.

Soudě podle obsahu komentářů šlo o Brity, kteří upřednostňují hierarchii v rámci královské rodiny před rodinnými vazbami. „Je to budoucí král. Mějte k němu nějakou úctu,“ ozval se jeden z kritiků. „Pro vás je to princ George, nezapomínejte na to,“ stálo v jiném komentáři.

Harry a Meghan, sami rodiče malého syna, však našli u řady příznivců zastání. Jejich obhájci poukazovali na fakt, že se jedná o jejich synovce, a tak není třeba, aby užívali správné tituly. V minulosti navíc podobným způsobem popřáli dalším dvěma potomkům Williama a Kate.

Témata: Princ Harry Meghan Markle Princ George z Cambridge (George Alexander Louis) královská rodina (gbr)