Kate a William mají rodinné trable: Idyla je velký klam!

Kate a William 5

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

25. července 2019 12:55 | Aktualizováno: 25. července 2019 23:54

Asi každý tuší, že členům britské monarchie není umožněno žít úplně běžný rodinný život. Pokud třeba princ William a Kate mluví o rodinné idyle, vězte, že hrají jen divadlo. Následující odstavce vás o tom jistě přesvědčí.

Hra na spokojenou a celistvou rodinu je v případě prince Williama a vévodkyně Kate jeden velký klam. Platí to přinejmenším na cestách, jelikož monarchie má stanovená přísná pravidla, která pětičlennou familii následníka trůnu pořádně omezují.

Královská rodina totiž upřednostňuje dodržování předpisů před rodinným blahem, což přináší poměrně bizarní situace. Kupříkladu princ William a jeho syn George, který jej následuje v nástupnické linii na trůn, by nikdy neměli usednout na palubě stejného letadla. Jak je to možné, když jde o rodiče a jeho nezletilého potomka?

Celé to souvisí právě s otázkou nástupnictví. Striktní předpisy totiž jasně říkají, že při případné letecké havárii by neměli zahynout hned dva následníci trůnu zároveň, což by mohl být případ Williama a Geogre. Syn prince Charlese občas přesto pravidla nerespektuje, jelikož mu jde v první řadě o blaho rodiny.

Poměrně děsivý by pro běžného smrtelníka byl i pohled do zavazadlového prostoru královského letounu. V kufru by totiž každý člen rodiny měl mít zabalený černý smuteční oděv pro případ smrti některého z rodinných příslušníků.

Bizarní bezpečnostní opatření se týkají i dalších členů monarchie. Královna Alžběta a její syn Charles kupříkladu musí vozit s sebou záchranný balíček vlastní krve, kdyby náhodou potřebovali transfuzi, kterou by provedl lékař doprovázející rodinu na cestách.

Témata: Kate Middleton Princ William Král Charles III. (Karel III.) Královna Alžběta II. královská rodina (gbr)