Freddie Mercury se obrací v hrobě: Queen vydají album bez něj?!

Freddie Mercury 5

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

24. července 2019 19:15

Už téměř čtvrtstoletí nevyšlo nové album legendární kapely Queen, novináři se proto hudebníků neustále ptají, zdali o tom nepřemýšlí. Co si o tématu myslí Adam Lambert, který nahradil zesnulého zpěváka Freddieho Mercuryho?

Kytarista Queen Brian May nedávno prohlásil, že Freddie Mercury by – být naživu – dodnes vystupoval. Legendární frontman je ovšem už téměř 27 let po smrti a na pódiu jej nahradil americký zpěvák Adam Lambert. Na nahrávání nových písní si však kapela bez Mercuryho ještě netroufla. Může se to už brzy změnit?

Sám Lambert na téma nové desky promluvil v nedávném rozhovoru pro podcast Také The Hit. „Je vtipné, jak se nás pořád ptají na společné nahrávání. Jediné lidé, kteří to téma stále vytahují, jsou novináři,“ řekl zpěvák.

Vzápětí dodal, že on sám nechce být tím, kdo řekne, že se to nikdy nestane. „Kdo ví, možná ta správná šance a správný důvod přijde, ale zatím se tak nestalo,“ nechal se slyšet někdejší účastník soutěže American Idol.

„Jsme vlastně ještě Queen? Já do toho vstoupil, abych zpíval jejich písničky, jejich katalog. Pokud bychom dali dohromady něco nového a originálního, byli by to ještě Queen? Protože Queen jsou také Freddie a John (Deacon, původní baskytarista kapely – pozn. red.),“ má Lambert pochyby.

Poslední album Queen s názvem Made In Heaven vyšlo počátkem listopadu 1995, tedy téměř čtyři roky po Mercuryho smrti. Přesto na něm ve většině písní nechyběl jeho zpěv, jelikož smrtelně nemocný zpěvák nahrával prakticky do poslední chvíle.

Témata: skupina Queen adam lambert Brian May Freddie Mercury