Královna Alžběta má poslední přání: Naděje vkládá do princů a jejich žen!

Královna Alžběta II. 7

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

22. července 2019 12:15

O tom, že se královna Alžběta dívá na svého syna Charlese trochu skrz prsty, už se napsalo mnoho. Důkazem budiž i její poslední přání, nadějí na udržení popularity monarchie jsou podle ní princovi synové William a Harry spolu s manželkami.

Podle některých odborníků má královna Alžběta II. do dvou let přenechat trůn princi Charlesovi. Z Buckinghamského paláce se teď doneslo, jaké je údajně její poslední přání. Její syn a následník trůnu má totiž u obyvatel pošramocenou pověst kvůli tomu, jak se zachoval k lidmi milované princezně Dianě, a tak panovnice vkládá naděje do rukou generace jeho synů.

Zdroje zevnitř paláce totiž tvrdí, že královna si od princů Harryho a Williama a jejich žen slibuje, že udrží popularitu královské rodiny na současné úrovni i po jejím konci. „Pravda je, že když královna zemře, jeden z velkých důvodů popularity královské rodiny bude pryč. Velká část popularity monarchie je založena právě na popularitě královny,“ vysvětlil expert Tim Ewart pro Yahoo.

Zatímco Charles s chotí Camillou se netěší všeobecné oblibě Britů, princovi synové ano. Kromě prince Williama a jeho ženy Kate boduje u občanů také princ Harry s manželkou Meghan, kteří dokonce před časem začali působit odděleně na sociálních sítích.

Někteří lidé v tom vidí spory mezi bratry, jiní logický krok směrem k větší popularitě královské rodiny. Zatímco profil celé královské rodiny sleduje 9,7 milionů followerů, vlastní profil vévody a vévodkyně ze Sussexu už jen asi o 600 tisíc uživatelů méně. Roli princů a jejich žen pro popularitu královské rodiny nezlehčují ani odborníci.

„V době princezny Diany kolem královské rodiny sice byli neustále fotografové a kameramani, ale lidé tehdy ještě nepoužívali chytré telefony. A teď prakticky každý člověk, včetně členů britské monarchie, používá smartphone. Fotografové tak mohou být kdekoliv, všichni mají neustále připravené své telefony. Nic už není soukromého,“ dodal expert.

Témata: Královna Alžběta II. Král Charles III. (Karel III.) Princ William Princ Harry Kate Middleton Meghan Markle královská rodina (gbr)