Celebrity v čele s Adele se rozbrečely! Oplakaly desítky mrtvých z ohnivého pekla

Adele oplakala desítky mrtvých z požáru výškové budovy v Londýně

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

15. prosince 2017 16:16

Od požáru výškového bytového domu Grenfell Tower v Londýně uplynulo už šest měsíců. Úřady nedávno oznámilo, že počet obětí této tragédie je 71. Na oběti teď v Londýně vzpomínali nejen pozůstalí, ale i známé osobnosti britského veřejného života.

V katedrále svatého Pavla se sešlo 1500 přeživších, jejich rodiny a přátelé. Ti všichni vzdávali hold 18 dětem a 53 dospělým, kteří zemřeli v ohni. Zpěvačka Adele, která se zúčastnila vzpomínkové akce, se marně snažila zastavit slzy.

Adele začátkem tohoto měsíce podpořila petici, která vyzývá premiérku Theresu Mayovou, aby urychleně přijala opatření, která by konečně přeživším nějakým způsobem vrátila víru ve veřejné instituce.

Bohoslužbu navštívili také princ William a jeho žena Kate. Vévoda a vévodkyně z Cambridge vypadali podle deníku The Mirror velmi vážně, když uvnitř katedrály mluvili s přeživšími, kterým osobně vyjadřovali soustrast.

Připojili se k nim i princ Charles, jeho žena Camilla.i čerstvě zasnoubený princ Harry. Jeho snoubenka Meghan Markle se však piety v katedrále neúčastnila, v současné době je v Los Angeles na návštěvě své matky.

Mnoho účastníků piety přineslo růže ve smetanové barvě, mnozí navíc drželi portréty lidí kteří zemřeli v ohnivém  pekle.

Témata: Adele požár výškové budovy v Londýně (14. 6. 2017)