Freddie Mercury a jeho odkaz? Fanoušci se bouří proti Queen!

Adam Lambert a Brian May ze skupiny Queen 4

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

18. července 2019 15:37 | Aktualizováno: 19. července 2019 4:16

Freddie Mercury byl jenom jeden, stejně jako je pouze jeden Adam Lambert. Americký zpěvák ovšem není po chuti všem fanouškům legendární kapely Queen, a tak musel kytarista Brian May razantně vystoupit na jeho obranu.

U příležitosti výročí legendárního koncertu Live Aid se kytarista Queen Brian May nechal slyšet, že kdyby byl Freddie Mercury naživu, určitě by dodnes koncertoval. Jelikož je frontman britské kapely už téměř 28 let po smrti a její členové chtějí dál koncertovat, přizvali mezi sebe amerického zpěváka Adama Lamberta. Někteří fanoušci jej ovšem dodnes nepřijali, což kapela těžce nese.

May se po jednom z amerických koncertů rozčiloval na sociální síti. „Řeknu to jenom jednou. Jen si představte, jak hrozné by pro nás s Rogerem (Taylorem, bubeníkem Queen – pozn. red.) bylo hrát s imitátorem Freddieho. Každý, kdo to navrhuje, sem nepatří,“ vzkázal kytarista.

Uvedl také, že Queen by dnes nebyli schopni bez Američana podávat tak prvotřídní výkony. „Adam Lambert začíná být až teď doceňován širším publikem jako opravdový fenomén, jakým skutečně je,“ konstatuje May.

„Obdarován hlasem, jaký má jeden z miliardy lidí. Darován nám, on je ten důvod, že stále žijeme jako funkční rocková kapela a jsme stále schopni čelit novým výzvám. Plus… je milý. To je velká věc, když jste jako rodina. Freddie by ho schválil, určitě,“ je si kytarista jistý.

Lambert začal s Queen zpívat v roce 2012, kdy spolu odjeli pár koncertů. Definitivně došlo k potvrzení jejich spolupráce o dva roky později, kdy kapela s Lambertem vyrazila na první světové turné.

Témata: skupina Queen adam lambert Brian May Freddie Mercury