Člen Queen po 34 letech v šoku: Freddie Mercury udělal... č. 3

Freddie Mercury 7

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

17. července 2019 14:10 | Aktualizováno: 18. července 2019 22:03

Celých třicet čtyři let si toho nikdo nevšiml, až letos se kytarista Brian May podíval na fotografii z legendárního konceru Live Aid a postřehl zajímavý detail. Frontman Freddie Mercury je na jednom ze snímků zachycen opravdu pozoruhodně.

O víkendu uplynulo 34 let od chvíle, co britská rocková kapela Queen vtrhla na pódium ve Wembley a na charitativním koncertu Live Aid předvedla jeden ze svých památných výkonů. Ostatně vystoupení se stalo středobodem loňského oscarového snímku Bohemian Rhapsody.

Zhruba dvacetiminutový set, který dodnes fascinuje miliony fanoušků rockové hudby po celém světě, už by neměl skrývat moc překvapení, ovšem kytarista Brian May se během letošního výročí probíral fotografiemi z koncertu a objevil pozoruhodnou věc, která souvisí s frontmanem kapely Freddiem Mercurym.

„Ještě jedna vzpomínka na Live Aid před spaním. Tady je Freddie a Deacy (baskytarista John Deacon – pozn. red.) na pódium přesně před 34 lety. Všiml si někdo, že Freddieho ruce zakrývají na pozadí přesně to místo, kde se narodil? Zanzibar!“ prozradil fanouškům May na Instagramu.

Mercury se narodil jako Farrokh Bulsara ve městě Stone Town na ostrově Zanzibar v září 1946. Jeho rodina zemi opustila kvůli revoluci, při které došlo k masakru tisíců místních Indů a Arabů. Do Velké Británie se všichni přistěhovali v roce 1965.

Brian May už v souvislosti s výročím Live Aid prohlásil, že Mercury by – být naživu – bezpochyby vystupoval dodnes. „Vím jistě, že kdyby byl náš drahý bratr Freddie stále s námi, tak by – stejně jako my – nadále koncertoval, byl daleko od domova a hnal se za uznáním publika,“ napsal na sociální síti. Kapela Queen dnes vystupuje v obměněném složení.

Témata: Freddie Mercury Brian May skupina Queen Live Aid