Zneužíval Michael Jackson děti? PRAVDA... komu Amerika věří...

Michael Jackson 4

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

17. července 2019 10:09 | Aktualizováno: 17. července 2019 15:27

Amerika má o dokumentu Leaving Neverland, v němž dvě údajné oběti nařkli krále popu Michaela Jacksona ze sexuálního zneužívání nezletilých, definitivně jasno. Pravdu prozradily nominace na každoročně udílené televizní ceny Emmy.

Kolem kontroverzní osoby zpěváka Michaela Jacksona se možná už brzy opět rozpoutá peklo. Dokument Leaving Neverland, který většina pozůstalých považuje za lživý, totiž získal pět nominací na prestižní americkou Cenu Emmy.

O čem vlastně dokument Leaving Neverland je? Tvůrci dali slovo Wadu Robsonovi a Jamesi Safechuckovi, kteří ve věku sedmi a osmi let trávili s Jacksonem čas na jeho kalifornském ranči Neverland. Oba popisují, jak jim dával drahé dary za to, že je mohl sexuálně zneužívat. Jeden z mužů například vypráví, jak mu Jackson dával pít alkohol, pouštěl porno a masturboval před ním.

Tvrzením Robsona se Safechuckem věří i spousta lidí, kteří měli v minulosti k Jacksonovi blízko. Nejnověji se ozvala jeho expřítelkyně Tatum O‘Nealová. „Je těžké nevěřit těm chlapcům. Sama jsem ale nic neviděla,“ prohlásila herečka před televizní kamerou.

Naopak pozůstalí HBO žalují, stanice podle nich porušila existující žurnalistické standardy. Údajné oběti pak označili za „trénované herce, kteří si vymysleli své příběhy roky poté, co Jackson zemřel, pouze za účelem žaloby a zisku milionů dolarů, které patří právoplatným dědicům“.

Z nominací na Emmy musí být nadšený především režisér dokumentu Dan Reed. Ten v dubnu vyděsil Jacksonovu rodinu prohlášením, že doufá ve vznik dalšího filmu, který odhalí další případy zneužívání dětí ze strany Michaela Jacksona.

Jackson byl v minulosti kvůli podobným deliktům i u soudu. Poprvé byl obžalován ze sexuálního zneužití třináctiletého chlapce v roce 1993. Podezření se sice neprokázalo, ale zpěvák se přesto s rodinou chlapce dohodl na mimosoudním vyrovnání. V listopadu 2003 na něj byl dokonce vydán zatykač, ale soud hudebníka o dva roky později osvobodil.

Témata: Michael Jackson Leaving Neverland Wade Robson