Člen Queen po letech šokuje: Vím že Freddie Mercury jistě...

Freddie Mercury 8

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

15. července 2019 15:40 | Aktualizováno: 16. července 2019 22:28

Na uplynulý víkend připadalo výročí legendárního koncertu kapely Queen na Live Aid a při té příležitosti kytarista Brian May prozradil něco nového a šokujícího o zesnulém zpěvákovi Freddiem Mercurym.

V sobotu to bylo 34 let od chvíle, co legendární kapela Queen vtrhla na pódium stadionu Wembley a na charitativním koncertě Live Aid předvedla jedno z nejvíce strhujících vystoupení v historii rockové hudby, které se loni v listopadu stalo ústředním bodem oscarového snímku Bohemian Rhapsody.

Výročí neuniklo jednomu ze žijících členů kapely Brianu Mayovi, který na sociální síti zavzpomínal právě na 13. červenec 1985. „Jen těžko jsme mohli vědět, jak těch pár minut toho dne bude rezonovat dodnes. Tolikrát už zapadlo slunce,“ zasnil se kytarista Queen.

Legendární rocková formace dnes koncertuje v obměněné sestavě se zpěvákem Adamem Lambertem, jelikož Mercury podlehl v listopadu 1991 nemoci AIDS a baskytarista John Deacon kapelu opustil po dokončení alba Made In Heaven o několik let později. Být Mercury naživu, May se domnívá, že by všechno bylo jinak.

„Vím jistě, že kdyby byl náš drahý bratr Freddie stále s námi, tak by – stejně jako my – nadále koncertoval, byl daleko od domova a hnal se za uznáním publika,“ napsal jeho dlouholetý kolega z kapely na Instagramu.

Mercury dodnes nepřestává fascinovat miliony lidí po celém světě, novou vlnu popularity mu zařídil loňský životopisný film Bohemian Rhapsody, který i přes řadu faktických nepřesností získal čtyři Oscary a vydělal přes 900 milionů dolarů.

Témata: Freddie Mercury Brian May Live Aid skupina Queen film Bohemian Rhapsody