Poražený Federer našel útěchu u vévodkyně Kate: Vůbec o to nestál!

Roger Federer 5

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

15. července 2019 13:37

Švýcarský tenista Roger Federer včera po nervy drásající bitvě prohrál finále letošního Wimbledonu a útěchu našel u vévodkyně Kate, která šampionům předávala trofeje. Legendární sportovec ale upřímně přiznal, že o to vůbec nestál.

Neuvěřitelnou bitvu nabídlo nedělní wimbledonské finále mezi Rogerem Federerem a Novakem Djokovičem. Za stavu 2:2 na sety dospěla pátá sada ke skóre 12:12 a o vítězi rozhodl až následný tiebreak, v němž Srb legendárního Švýcara přemohl. Otřesený Federer, který měl sám několik šancí zápas ukončit, navíc musel protrpět pozápasový slavnostní ceremoniál.

Útěchu nalezl u vévodkyně Kate, která v All England Clubu reprezentovala královskou rodinu po oba víkendové dny. Manželka prince Williama jej na důkaz respektu poplácala po ramenou, ale upřímný Švýcar přiznal, že stál o něco docela jiného.

Kate puts her arm around Roger Federer after he loses Wimbledon 'you're incredible'https://t.co/yis6dvtB1Q pic.twitter.com/L3VX9qxQle

— Daily Express (@Daily_Express) 14. července 2019

„Moje děti nebudou tak nadšené z tohoto talíře, víc stály o tu zlatou věc,“ rozesmál Federer diváky, když ukazoval na trofej, kterou vévodkyně předala jeho finálovému soupeři. Legendární šampion nezastíral, že se na porážku pokusí zapomenout, ač se zápas podle mnoha odborníků zapsal do dějin.

Ostatně i Švýcarovi se jeho úroveň moc líbila. „Byl to skvělý zápas, který měl všechno. Já měl nějaké šance, můj soupeř také. Se svým výkonem jsem spokojený a blahopřeju Novakovi. Od něj to bylo bláznivé,“ nechal se slyšet po utkání. Zároveň doufá, že i přes porážku dokázal inspirovat lidi po celém světě.

„Snad jsem ukázal všem ve stejném věku, že to zvládnu a ještě není konec,“ dodal Federer a teprve dvaatřicetiletý Djokovič smekl pomyslný klobouk. „Roger říkal, že ukázal všem sedmatřicátníkům, že to jde. Doufám, že budu jedním z nich,“ promluvil srbský tenista o své budoucnosti.

Témata: Roger Federer Kate Middleton wimbledon královská rodina (gbr) Novak Djoković