Michael Schumacher: Blízký přítel promluvil o zdraví legendy F1!

Michael Schumacher

Autor: Klára Dosedělová, stars24.cz

12. července 2019 10:47 | Aktualizováno: 12. července 2019 22:09

Jak je na tom Michael Schumacher? Bývalý šéf týmu Ferrari a jeden z blízkých přátel legendárního jezdce promluvil o tom, jaký dopad má zdravotní stav vážně zraněného sportovce na jejich přátelství!

Jean Todt, jeden z nejbližších Schumacherových přátel, patří k malé hrstce lidí, kteří měli možnost pilota F1 po jeho tragické lyžařské nehodě v roce 2013 navštívit. Todt teď vyjádřil svůj smutek nad tím, že jeho přátelství se sedminásobným mistrem světa F1 nikdy nemůže být stejné jako dřív. 

Kromě toho přidal i některé novinky Schumacherově zdraví. Uvádí také, že jeho rodina dělá vše, co může, aby Michaelovi pomohla. „Mohu jen říci, že se jeho rodina o něj dobře stará a on pokračuje v boji,“ cituje Todta britský deník Express.

„Jeho rodina bojuje. Ale naše přátelství samozřejmě nemůže být stejné jako kdysi. A to už jen proto, že komunikace s ním není stejná jako dřív,“ vysvětluje Schumacherův přítel.

Schumacher utrpěl vážné zranění hlavy během tragické lyžařské události ve francouzských Alpách 29. prosince 2013. Šest měsíců strávil pilot F1 v kómatu. Později byl převezen k další rehabilitaci do Lausanne, odkud byl přestěhován do svého domova ve Švýcarsku.

Schumacherův bývalý kolega Ferrari Luca Badoer už dříve řekl, že jen omezené množství lidí dostane šanci setkat se s bývalou hvězdou F1. „Navštívit Schumachera má povoleno jen několik lidí. Jeho žena Corinna rozhoduje, kdo ho může vidět,“ popsal Badoer.

Jednou z osob, které byl odepřen přístup, je i Schumacherův bývalý závodník týmu Ferrari Rubens Barrichello. „Zkoušel jsem to jednou, ale rodina odmítla,“ přiznal médiím Schumacherův někdejší kolega.

Rozhodnutí o omezeném přístupu k Schumacherovi kritizoval například jeho bývalý manažere Willi Weber, který je přesvědčený, že si fanoušci zaslouží více informací.

Témata: Michael Schumacher Ferrari