Úšklebky, trapnost, nucené úsměvy! Co prozradila fotka ze křtin Archieho o Meghan a Kate?

Meghan Markle, princ Harry a Archie 10

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

7. července 2019 19:23 | Aktualizováno: 8. července 2019 10:27

Archie Harrison Mountbatten-Windsor, syn vévodkyně Meghan a prince Harryho byl v sobotu pokřtěn. Tajný křest z mnoha důvodů Brity pobouřil. Pozornost se ovšem soustředí i na Archieho strýce a tetu, prince Williama a vévodkyni Kate! Ti si totiž podle všeho tuhle velkou slávu příliš neužívali!

Meghan a Harry se rozhodli, že jejich syn Archie bude pokřtěn poněkud netradičně o víkendu – a navíc bez přítomnosti médií. Vévodkyně Kate a princ William přitom vstup na křest svých dětí novinářům povolili!

Na slavnostní akci bylo pozváno 25 hostů, kvůli povinnostem se nemohla dostavit královna Alžběta II. Přiletěl naopak dědeček Archieho, následník trůnu princ Charles s chotí Camillou, dorazila i chlapcova babička Doria Raglandová, matka Meghan. Mezi hosty byl Harryho bratr William s chotí Kate.

Právě na vévodu a vévodkyni z Cambridge se teď soustředí pozornost celého světa! Experti si totiž posvítili na jejich chování a hlavně řeč těla během křtu! Zatímco se Meghan a Harry jen zářili, William a Kate čelí kritice nejen ze strany fanoušků za to, že údajně vypadali trapně a napjatě, když seděli vedle novopečených rodičů.

Odbornice na řeč těla Judi Jamesová říká, že pár vypadal, jako by se na oficiální fotografii smál jen z donucení, což je v ostrém kontrastu k uvolněným výrazům například prince Charlese a jeho manželky Camilly, píše britský The Sun.

Kate podle expertky seděla velmi vzpřímeně až se zdálo, že je připravena ihned vstát a utéct. A zatímco Harry a Meghan sedí těsně vedle sebe na gauči, mezi Meghan a Kate je naopak patrná obrovská vzdálenost.

„Na jednom konci sedí velmi uvolněná a vesele vypadající Camilla, na druhém Kate, která se tváří podivně a je shrbená. Na tváři má jen částečný úsměv,“ vysvětluje Jamesová s tím, že z její pózy je patrné napětí a „trapnost“.

Také William si ale podle expertky na řeč těla vybudoval jakousi „sebeobrannou bariéru“. Na rozdíl od zbytku rodiny vypadá velmi napjatě a formálně. „Princův výraz je podobný výrazu vyhazovače z nočního klubu. Tváří se, jako by vás nikam nechtěl pustit, dokud mu neukážete občanku,“ popisuje Jamesová.

Výrazů Kate a Williama si všímají i lidé na sociálních sítích. Jeden královský fanoušek například na twitteru napsal: „Ze strany Kate je to určitě nucený úsměv,“ Další dodal: „Připadá mi legrační, jak se princ William hodně snaží, aby se neusmál."

„Byl to křest Archieho, ale přál bych si, aby William a Kate nepřišli. Jaký je to nešťastný a trapný pár. Nedokázali ani předstírat, že tam jsou rádi, že tam jsou,“ poznamenal jiný fanoušek.

Témata: Archie Harrison Mountbatten-Windsor Meghan Markle Princ Harry Princ William Kate Middleton královská rodina (gbr)